syria-kamper - – Minst 30 drept i nye kamper i Syria

Minst 30 mennesker, deriblant 18 sivile, skal ha mistet livet i nye kamper i Syria søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampene i det krigsherjede landet fortsatte søndag, og det ble meldt om sammenstøt fra hovedstaden Damaskus til grensa mot Tyrkia i nord. Byen Homs ble rystet av flere eksplosjoner.

– Det var kraftig beskytning i nabolagene Khaldiyeh, Hamidiyeh og i gamlebyen i Homs, og eksplosjoner rystet hele byen, sier en representant for en lokal koordinasjonskomité.

Menneskerettighetsgruppa The Syrian Observatory for Human Rights, som har base i Storbritannia, skriver i en uttalelse at fire sivile ble drept av sikkerhetsstyrker i regionen Homs.

I tillegg ble fire, inkludert et spedbarn, drept i selve byen, mens en femte, en ung jente, ble drept av skudd fra maskingevær i Rastan. Gruppa sier også at et medlem av sikkerhetsstyrkene ble drept i Homs by.

I den sentrale Hama-regionen i nord skal fem sivile ha blitt drept av soldater fra den regimelojale hæren i distriktene Murk og Latamna. I tillegg skal det ha oppstått sammenstøt i den sørlige byen Nawa. Stridsvogner kjørte rundt i gatene, og det brøt ut kamper mellom regimestyrker og avhoppere fra hæren, sier menneskerettighetsgruppa og LCC, en opposisjonsgruppe i Syria. Tre soldater og seks opprørere skal ha blitt drept. (©NTB)