ny3-skup-2011-dn-F - Skup-prisen gikk til Dagens Næringsliv

Dagens Næringsliv vant Skup-prisen for 2011 for saken «Pengebingen». Den handler om hvordan milliardverdier forvaltes for toppene i konsulentselskapet McKinsey.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Et tips om at norske McKinsey-topper hadde fått en formidabel skattesmell, var starten på saken. To år senere endte den journalistiske ferden i pengebingen til et av verdens aller største konsulentselskaper», skriver Skup-juryen i begrunnelsen for tildelingen.

Journalistene Gøran Skaalmo og Kjetil Sæter får skryt for «utholdenhet, oppfinnsomhet og nitid arbeid» med saken som dokumenterer hvordan McKinseys investeringsselskap i hemmelighet forvalter 33 milliarder kroner på vegne av partnerne. Juryen avslutter med å gratulere de to vinnerne.

– Tusen takk for at jeg får jobbe med flinke mennesker i Dagens Næringsliv. Takk til ledere for at vi får bruke tid på slike prosjekter. Tusen takk, er Kjetil Sæters reaksjon når han mottar prisen. Makker Gøran Skaalmo er den som har vunnet flest Skup-priser og -diplomer totalt, med tre av hver.

– Jeg er helt satt ut. Den siste var den beste, sier Skaalmo.

Det ble også delt ut tre diplomer under lørdagens prisfest på Skup-konferansen i Tønsberg. (©NTB)