Rosenborgfansen stilte med bluss på RBK treningen, mens ordfører Trude Drevland besøkte Brann og keeper Piotr Leciejewski. (Foto: TV 2/)
Rosenborgfansen stilte med bluss på RBK treningen, mens ordfører Trude Drevland besøkte Brann og keeper Piotr Leciejewski. (Foto: TV 2/)

Full fyr før RBK-Brann: Bluss på trening og ordfører-besøk

Kjernen fyrte opp stemningen i RBK-leiren, mens bergensordføreren pisket opp stemningen hos de røde. Se video!

Rosenborg har kun solgt 6500 sesongkort foran årets sesong, og i Trøndelag er folk usikre på hvor godt laget er. Kjernen mobiliserte derfor bredt på den siste treningen foran seriepremieren søndag

- De trenger all backing de kan få. Men dette laget kan ta gull, sier talsmann Kenneth T. Kjelsnes til TV 2 Sporten.

Se reportasjen fra Trondheim i videovinduet øverst

- Dette setter vi pris på. Det skal gløde også omkring oss, så slipper supporterne å ta med fyrverkeri i morgen, lover trener Jan Jönsson med henvisning til blussene og smellene supporterne sørget for under lørdagens trening

Se Rosenborg-Brann på TV 2 søndag kl. 20.00

Les også: Brann-kapteinen mister Rosenborg-kampen

Bergen-ordfører Trude Drevland tok lørdag turen innom Branns treningsfelt ved Stadion - dagen før den store Tippeliga-premieren mot Rosenborg. Den ivrige nordlendingen har et stort hjerte for Brann, det er det lite tvil om.

- Hun representerer litt av det Bergen er, det gale og engasjementet her. Alltid et smil om munnen når Trude er innom, sier midtstopper Lars Grorud.

Drevland holdt en peptalk for laget tidligere i uka. Der ga hun klar beskjed om at hun vil ha gull i løpet av sin ordførerperiode.

Det viktigste er at de blør for drakta, at keeperen redder alle ballene - også skal jeg bare være ordfører i tre år til, og i den tida VIL jeg ha ett gull.

- Det viktigste er at de blør for drakta, at keeperen redder alle ballene - også skal jeg bare være ordfører i tre år til, og i den tida VIL jeg ha ett gull, sier ordføreren.

- Best lady in Bergen, kommenterer polske Piotr Leciejewski når keeperen går forbi.

- You know I love you, Piotr, responderer den ivrige Høyre-kvinnen.

Se reportasjen fra Bergen (artikkelen fortsetter under videoen):

603326

Chibuike starter
John Chibuike starter som spiss sammen med Steffen Iversen mot Brann, mens Rade Prica begynner på benken. Chibuike tror det meste blir bedre enn i fjor.

- Selv om Brann slo oss i fjor, betyr ikke det at de gjør det søndag. Vi skal jobbe hardt for hverandre, og går for gullet i år.

Les også: Supporterleder: – Ville kjøpt Prica og plassert ham på benken

-Vi har glemt 6-3-tapet i fjor, alt skal gjøres motsatt i år. Målet for sesongen er gull, slår keeper Daniel Örlund fast, inspirert av Kjernens taktfaste «Svart og kvitt gull»-sang på sidelinja

Slik starter Rosenborg mot Brann (4-4-2): Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Jim Larsen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Markus Henriksen, Mohammed Issah, Jonas Svensson - Steffen Iversen, John Chibuike