Tom Boonen (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)
Tom Boonen (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)

Tom Boonen viste muskler før Flandern rundt

Sykkelstjernen vant knepent i Belgia fredag, mens Edvald Boasson Hagen bommet på taktikken.

Harelbeke (TV 2 Sporten): Brosteinssemiklassikeren E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke er en viktig gjennomkjøring for ryttere med skumle planer i storrittet Flandern rundt, som du kan se på TV 2 søndag 1. april.

Årets utgave ble underholdende, men smertefullt for vinneren de to siste årene. Fabian Cancellara ville gå for en tredje seier på rad, men ble hemmet av en tidlig krasj og med 33 km igjen ble han påkjørt av en annen rytter da han skulle bytte et punktert forhjul.

Det spolerte vinnersjansene for sveitseren og da rytterne nærmet seg mål kom det til en jevnspurt for en mellomstor gruppe ryttere.

En av Belgias største sykkelstjerner, Tom Boonen (31), vant knepent foran den gamle traveren Oscar Freire, mens Team Skys arbeidshest de luxe - Bernhard Eisel tok tredjeplassen.

Boonen har hatt en meget god vårsesong og kan skilte med fem seiere og sammenlagttriumf i Tour of Qatar. Det var også femte gang han vant E3.

Edvald bommet med taktikken
Både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen deltok. Boasson Hagen var lenge med i tetgruppen, men kom ikke inn blant de ti beste. Hushovd sto av og fullførte ikke. Alexander Kristoff kom til mål sammen med den siste gruppa med syklister som fullførte i Belgia.

-Trodde egentlig ikke at jeg skulle ta spurten da vi nærmet oss mål. Jeg følte meg ikke helt topp i bakkene, men slet meg likevel over. Før spurten følte jeg meg OK, men ikke hundre prosent, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 Sporten etter målgang.

- Vi delte oss i spurten. Jeg satset på Cancellaras hjul og Bernie tok Boonens. Han lykkes bedre, sier Boasson Hagen og smiler.

- Men jeg trodde at Cancellara ville komme til å støte innenfor den siste km, det gjorde han imidlertid ikke, så der bommet jeg. Vi var bare seks til start og hadde ikke det sterkeste laget. Vi er veldig fornøyd med tredjeplass, legger han til.

Sky-rytteren ser nå frem mot de to store klassikerne om en og to uker.

- Jeg føler meg i bra form. Men jeg er ikke vant med brostein, så nå handler det bare om å komme i gang, sier han foran monsterperioden der Flandern og Paris-Roubaix venter.

Edvald Boasson Hagen med en kenguru før tredje etappe av Tour Down Under i 2012. (Foto: Mark Gunter/Afp)
Edvald Boasson Hagen med en kenguru før tredje etappe av Tour Down Under i 2012. (Foto: Mark Gunter/Afp)