Samferdselsdepartementet ga Widerøe  (Foto: Widerøe/)
Samferdselsdepartementet ga Widerøe (Foto: Widerøe/)

Widerøe får tilbake Lofoten

Det danske flyselskapet, Danish Air Transport (DAT) får likevel ikke overta Widerøes flyginger i Lofoten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Widerøe klaget etter tildelingen der de mistet fire flyginger i Lofoten til det danske selskapet. Nå har departementet gitt Widerøe medhold klagen, melder Avisa Nordland.

– Vi er helt uenige i denne beslutningen og overveier å påklage dette videre, sier administrerende direktør Jesper Rungholm i det danske flyselskapet.

Ny informasjon om mangler

– Etter tildeling av flyanbud til Danish Air Transport AS (DAT) i januar, har det kommet fram ny informasjon som viser at selskapet ikke kan starte rutedrift i Lofoten 1. april i år, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Samferdselsdepartementet fikk 14. mars 2012 en rapport fra Luftfartstilsynet som viser at DAT ikke har lagt fram tilfredsstillende dokumentasjon på flere områder.

Rapporten viser blant annet at DAT ikke tilfredsstiller kravene i anbudsdokumentasjonen for vinteroperasjoner, kompass, ytelsesberegninger for operasjoner på tørre/våte baner og modifikasjon av fly.

Tvunget til å stenge

DAT er nå tvunget til å stenge bookingen på rutene fra Bodø og vil selvfølgelig refundere billetter som allerede er bestilt, opplyser selskapet.

Fra 1. april skulle danske Danish Air Transport, DAT opprinnelig overta flyrutene mellom Bodø, Narvik og Lofoten. Dette etter at de i januar vant anbudskonkurransen over blant annet Widerøe.

Billetter refunderes

Nå ser det ut som om Widerøe får tilbake rutene, og at alle billettene må endres.

LES OGSÅ: Dansk flyselskap oppgitt over Widerøe

Over 10.000 bookinger må nå gjøres manuelt, et arbeid som vil ta mellom seks og åtte uker.

– Men alle vil få sine billetter refundert fullt ut, forsikrer Rungholm.

(©NTB)