tone
tone

Se TV 2-komikeren ta en Tone

– Det burde være en ære å bli parodiert slik.

TV 2-humorprogrammet «Kollektivet» har en ny spalte, hvor de parodierer norske kjendiser.

Denne gangen er det Tone Damli som får gjennomgå av de unge komikerne.

Les også: Tone Damli: – Ja, jeg spiller på sex

– Mener ikke å støte noen

I videoen ser man Jakob Schøyen Andersen i rollen som «Tone» - en karakter som kun snakker via sin manager eller kjæresten Aksel.

I videoen ser du også resultatet av den første sangen «Tone» har skrevet helt selv.

Redaktør for programmet, Lars Kristian Flemmen i Seafood, forteller at parodien kun er ment for moro.

– Det er jo alltid gøy med parodier. Og det er vel litt sånn det er å være kjendis, man må regne med slikt. Man burde jo nesten ønske å bli parodiert. Det betyr jo at man har oppnådd noe. Om ingen parodierer deg, er det heller ingen som har lagt merke til det du har gjort. Det hadde bare vært gøy for oss om for eksempel Jacob plutselig ble parodiert av noen, forteller redaktøren.

Han håper også at artistene ikke føler seg støtt av parodiene men at dette heller kan få stå som et morsomt innslag.

– Det ville jo være trist om de Tone tar det ille opp. Hun er jo en brennaktuell artist som det er gøy å tøyse med. Vi gjør ikke dette for å støte noen, sier han.

Les også: – Tone Damli du er vakker naken

Pen guttejente

Han forteller videre hva hvordan gjengen har tenkt da de laget parodien og hva de valgte å holde fokus på.

– Vi synes det er litt morsom å spøke med det som er litt generelt også, ikke bare gå på Tone som person. Blant annet så synes vi det er veldig gøy at artister stiller opp i intervjuer og snakker personlig om de nye låtene sine mens det ofte er tekstforfattere som står bak og har gjort jobben, sier Lars.

Redaktøren er også imponert over hvor dyktig Jacob er i videoen.

– Altså, han er jo ikke den styggeste guttejenta man har sett. Han gjør en god Tone, ler han.

Les også: – Tone drar det langt ved å spille så rått på sex og kropp

Spiller på sex

Etter at Tone kastet klærne i musikkvideoen «Look Back», raste debatten om hvorvidt Tone var et dårlig forbilde.

PR-ekspert Elisabeth Hartmann gikk hardt ut og mente både spilte rått på sex.

– Her spiller Tone rått på sex og kropp. Jeg synes hun drar det litt langt. En ting er relativt uskyldig avkledning. En annen ting er hvordan hun spiller på sex med blikket sitt. Dette spillet overlater ikke mye til fantasien, sa Hartmann til «God kveld Norge».

Flere kjendiser slengte seg med i debatten og Tone fikk hard medfart fra flere hold.

Like etter kom også parodiene, blant annet fra komiker Terje Sporsem.

Se Terjes parodi her:

– Dette er rett og slett en støtteerklæring. Tone er av våre favorittartister i Radiofrokost, og vi har gjennom hele uka snakket om kritikerne som har klaget på videoen hennes og som mener det er feil at hun spiller på kropp, sa Terje til «God kveld Norge» da parodien kom ut på nettet.

Les også: Dette synes Aksel om Tones sexy musikkvideo

– Jeg er forbanna

Tone holdt selv en lav profil etter den nyeste musikkvideoen, men på et tidspunkt ønsket også hun å fortelle sin side av saken.

«Holder jeg kjeft, blir jeg omtalt som dum. Prøver jeg å holde meg i form, er jeg forfengelig. Og kler jeg av meg i ein musikkvideo, så er jeg et dårlig forbilde.», Skrev Tone i et innlegg på sin blogg.

Damli sier at dette er en nødvendig del av karrieren for å konkurrere med de store artistene.

«Sjangeren min er pop, markedet mitt er Norge, men konkurransen min er internasjonalt. En norsk platekjøper drite i om jeg snakker Sogndalsdialekt eller Brooklyn accent. Det vil si at jeg blant annet konkurrerer med folk som Rihanna, Beyonce og Lady Gaga. Tre jenter jeg har enorm respekt for. Det er òg tre jenter som hele tiden tøye grenser for hva en artist kan være, og hva en artist kan ha på seg. Det digger jeg de for! Det gir meg mer spillerom. Trodde jeg.»

Les også: – Jeg er forbanna

«Problemet er at når jeg skal konkurrere med disse verdensstjernene, så vil noen av mine medsøstre her hjemme at jeg skal følge "norske" spilleregler. Det blir som å sende RBK iført lakksko inn på banen mot Barcelona. Det funker dårlig.», skrev hun på bloggen.

Les også: Nå snakker Tone Damli ut om naken-kritikken