Ole Alexander (Foto: TV 2)
Ole Alexander (Foto: TV 2)

Byttet ut røyk og fest med maratonløp

Fikk livet på rett kjøl. Se video!

I kveldens «The Voice» møtte vi Ole Alexander Mæland som gikk videre fra sin duell mot Martin Disen. Sangeren har tidligere levd et utagerende rockeliv, men det var før han bestemte seg for å få livet på rett kjøl og for å løpe New York Marathon.

– Jeg sa ja til å bli med fordi jeg hadde lyst til å forandre livsstilen min. Det har vært en del festing, sier «The Voice»-deltakeren på løpetur med tv2.no på Sognsvann.

Se reportasjen ovenfor!

– Fått bedre utholdenhet og stemme

Den lange løpeturen gjennom New Yorks gater har gitt utbytte når det gjelder musikkopptreden også.

– Jeg har fått bedre utholdenhet på scenen og sangstemmen har blitt bedre og.

Som en årsak til maratonoppladningen sluttet Ole Alexander også å røyke på dagen, samme året som maraton skulle løpes. På det verste gikk det i 20 røyk om dagen.

– Jeg hadde aldri klart å slutte hvis det ikke hadde vært for løpingen. Det var kun motivasjonen som fikk meg til å gjøre det, sier siddisen.

Se også: Dette stjerneteamet skal hjelpe «The Voice»-deltakerne

Neste mål: London

Nå føyer han seg inn i rekken med sine Stavanger-helter som har løpt New York Marathon, blant annet Morten Abel og Kaizers-vokalist Janove Ottesen.

– Jeg fikk faktisk bedre tid enn Janove, hele 24 minutter. Nå løp jo han med kona da, men det er jo ingen unnskyldning. Jan Ove, skjerp deg, tuller Ole Alexander som løp på tiden 04.06.30.

Og løpeentusiasten gir seg ikke med dette. Neste mål er London Marathon i 2013.

– Da satser jeg på å komme under den magiske firetimerskvota.

Gi ditt bud til en god sak: «The Voice»-skjorta til Sondre Lerche kan bli din

Syntes mosjonister var kjipe

Før interessen for løping oppstod, synes han at mosjonister var noen kjipinger. Nå ikler han seg gjerne trange løpetights.

– Jeg synes ikke det er noen motsetning til rockelivet. Man trenger kontraster i livet. Enten det er å stå på scenen i «The Voice», drikke en øl eller løpe et maraton. Alt er livsnytelse på høyt nivå.

Les alt om deltakerne på tv2.no/thevoice!