Linn Jørum Sulland (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Linn Jørum Sulland (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Norge reddet uavgjort i første OL-test

Regjerende OL-, EM- og verdensmester Norge reddet uavgjort 29-29 i sluttsekundene mot Brasil da håndballjentene startet OL-oppkjøringen torsdag.

London / Bergen (TV 2 Sporten):

Thorir Hergeirssons jenter hadde tilsynelatende brukbar kontroll på søramerikanerne gjennom det meste av kampen, men inviterte brasilianerne til fest i sluttminuttene.

Da mindre enn ti minutter gjensto av kampen, sørget Heidi Løke for norsk 27-24-ledelse, men effektive Brasil tok vare på flere norske gavepakker og ledet med ett mål da bare tolv sekunder gjensto.

LES OGSÅ: Heidi Løke kåret til verdens beste håndballspiller
LES OGSÅ: Leganger sier nei til OL

Tok ut målvakt
Hergeirsson tok ut målvakt Katrine Lunde Haraldsen, og sju jenter stormet i angrep for å redde uavgjort. Et par sekunder før slutt banket tvillingsøster Kristine Lunde Borgersen inn 29-29 og reddet kvelden.

Linn Jørum Sulland ble norsk toppscorer med åtte mål.

– Jeg sitter igjen med en del positive ting i forhold til det vi har jobbet med under samlingen, oppsummerer landslagssjef Thorir Hergeirsson overfor TV 2 Sporten.

Fått unna litt London-mystikk
Islendingen er godt fornøyd med oppholdet i London, og mener at de har fått godt utbytte av å besøke OL-byen.

– Vi har veldig gode erfaringer av å besøke mesterskapssteder på forhånd, sier han, og innrømmer at det har vært greit å la jentene få løpe litt rundt i den engelske hovedstaden.

– Det er greit å få unna litt London-mystikk. Handlegater og sånne ting, smiler han.

Brasil får ny seiersmulighet allerede lørdag i en returkamp i OL-arenaen, der alvoret starter først 28. juli. Norge er tittelforsvarer i OL etter seier i Beijing for tre og et halvt år siden. (©NTB)

– Brasil er absolutt et bra lag. Vi må skjerpe oss hvis vi skal slå dem, sier Heidi Løke.