VAlen
VAlen

Kristian Valen anklages for å ha hemmelig skryteprofil på YouTube

Profilen «MrMagne1974» skryter uhemmet av Kristian Valen.

I et dokument som nå spres i sosiale medier som Facebook og Twitter, hevdes det at Kristian Valen selv står bak en rekke selvhyllende meldinger.

Under pseudonymet «MrMagne1974», har Valen angivelig selv lagt ut videoer av seg selv, skrevet rosende innlegg om egne meritter og ramset opp en lang rekke positive egenskaper om seg selv som komiker på YouTube.

Valen har, ifølge mailen som nå spres rundt, stadfestet seg selv som «den eneste hvite artist som ble spurt om å opptre på minnemarkeringen av Michael Jackson».

Alle som så Kristian Valen på scenen på The Beverly Hilton i Los Angeles sa «du må tvinge folk til å se deg live, fordi ingen vil tro dette før de ser og hører det selv». Ja, alt er live. Ingen for- eller etterproduksjon og han har ingen agent eller manager. Han gjør alt selv!

– Ja, alt er live

«MrMagne1974 er en YouTube-bruker som poster masse videoer av Kristian Valen på YouTube», står det i mailen.

«Under disse videoene poster denne brukeren meldinger og virker som en ganske ivrig fan av Kristian Valen. Men på et par andre videoer har samme bruker lagt ut ... Turns out ... Den dedikerte Kristian Valen-fanatikeren er Valen selv», heter det i teksten.

I den engelske teksten som er lagt ved klippene av komikeren, står det skrevet at han er «verdens beste imitator med over 60 forskjellige karakterer».

Det står også at Valen ble oppdaget ved en tilfeldighet på YouTube i forbindelse med Michael Jacksons minnekonsert, hvor han opptrådte.

«Alle som så Kristian Valen på scenen på The Beverly Hilton i Los Angeles sa at du må tvinge folk til å se deg live, fordi ingen vil tro dette før de ser og hører det selv. Ja, alt er live. Ingen for-eller etterproduksjon og han har ingen agent eller manager. Han gjør alt selv!»

rune
rune

– Russerevyhumor

TV 2-programmet «Torsdag kveld fra Nydalen» har laget en lang rekke parodier på Valen.

Under et klipp som er lagt ut på YouTube fra en av sketsjene, har «MrMagne1974» kommentert heftig.

«Trenger vel ikke si noe mer enn å la fakta tale: Kansje det er en grunn til at han er Skandinavias mestselgende artist/komiker/dvd og har satt seer rekord på alle sine serier og det var nettopp derfor NRK hentet HAN og ikke disse folkene fra Nydalen og "russe revy humoren". Han er også den¿ eneste Nordmann som har klart seg som komiker, artist og skuespiller i 3 kontinent, men slikt skal man jo ikke snakke om i Norge. Lukter det misunnelse ;=) "Du har de som skaper, og de som bare følger etter!"».

Innlegget er kommentert tilbake av personen som la ut klippet.

«Hei Kristian :) Synes litt synd på deg når du ser deg nødt til å forsvare deg selv under en video av en parodi av deg selv. Mange som liker deg, mange som ikke¿ gjør det, men å ta en spøk er noe du her beviser svært godt at du ikke mestrer».

Damli
Damli

Ramser opp meritter og rekorder

«MrMagne1974» omtaler også Tone Damli Aaberge og komiker Rune Andersen i negative ordelag.

Under et klipp av Andersen som parodierer George Bush, har brukeren som hevdes å være Valen selv, lagt ved en link av komikeren som imiterer den tidligere presidenten.

«Han her på denne linken KAN imitere Bush! Se dette og så se om du mener fortsatt at «Rune er best»? Kan være at folket har talt feil og at det er du som har rett smak og alle vi andre som tar feil? Lykke til!»

Om Tone Damli Aaberge skriver «MrMagne1974» dette:

«Det er billig å skrive at «VIDEOEN ER SPILLT INN I LA» når du bare bruker private bilder fra en LA tur, så bare på en seng i Norge. Men av en eller annen grunn slipper Tone og hennes folk unna det meste uten at journalistene sjekker at det de sier faktisk stemmer!»

«MrMagne1974» er også dyktig på tallenes tale:

«Kristian Valen er han so alene solgte mer billetter til sine show enn noen andre i Scandinavia (Over 550.000 stk.), d samme gjelder på DVD, CD. Hvert eneste program han har hatt på TV har endt med seer rekorder og mest sette TV program».

YouTube-brukeren lar seg også imponere over et klipp som er lagt ut av Valens Fredrik Skavlan-parodi:

«Herregud! Skjønner ikke at han får det til gang på gang! Gleder meg til serien!».

Ny vri

YouTube-kanalen til «MrMagne1974» og skriveriene der tar en ny og overraskende vending da det under et intervju med Kristian Valen som er tittelert «Cops ruin the intervjue ... he he» ser ut som det er Valen selv som skriver teksten under videoen.

«In the middle of the TV interview during my shooting of my latest music-video (Letting go-Directed by awardwinning director Ray Kay) in Michel Jacksons old house I got stopped by coops 4 times in Beverly Hills ...» skriver den samme «MrMagne1974».

dump2
dump2

Valens manager: – Dette er en ikke-sak

YouTube-profilen «MrMagne1974» er nå slettet. Men det var aktivitet på den for så sent som i starten av mars.

«God kveld Norge» har vært i kontakt med Kristian Valens manager Geir Hamnes, som beskriver saken som en «ikke-sak». Han henviser til NRK for ytterligere kommenterer.

På Marienlyst er de ordknappe.

NRKs prosjektleder for «Valens rikskringkasting», Christina Rezk Rezar, sier at kanalen «ikke har noen kommentar til historien som sprer seg på nett».

Valens webmaster: – Ingen kommentar

Kristian Valen er kjent for å gjerne ta kontakt direkte med journalister og anmeldere som omtaler ham.

Nylig laget Stavanger Aftenblad og VG Nett saker om at Valen gikk til angrep per mail overfor anmelderne som hadde gitt hans nye NRK-serie «Valens rikskringkasting» dårlige terningkast.

«God kveld Norge» har gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med Valen.

I en tekstmelding sendt fra hans private mobiltelefon, får vi beskjed om at nummeret er overtatt av Valens webmaster, og at han ikke ønsker å gi en kommentar til «God kveld Norge» i sakens anledning.