ny1-hellas-skatt-dansker-F - EU-eksperter skal drive inn skatt fra grekerne

Greske skattebetalere skylder den greske stat 446 milliarder kroner. Nå får Hellas hjelp fra 160 skatteeksperter fra andre EU-land til å drive inn pengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skatteekspertene skal hentes fra i alt tolv EU-land, deriblant Danmark. Danskene skal ha et spesielt ansvar for å drive inn skatt fra velstående grekere som har unnlatt å betale det de skylder, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Mange grekere mener at landets rikeste har sluppet altfor billig unna innstrammingene, og forsøket på å få inn mer skatt fra de velstående, har derfor stor folkelig støtte.

Ifølge rapporten «Task Force for Greece, second quarterly report» fra EU-kommisjonen har problemet med ubetalt skatt førsteprioritet i kampen for å få Hellas tilbake på rett kjøl.

I 2011 ble det kun betalt inn 7 milliarder skattekroner i Hellas, Ifølge rapporten ligger det an til at man kun greier å drive inn knapt 60 milliarder av de 446 milliardene som folk skylder staten. Med et internasjonalt korps av skatteinnkrevere håper man å få flere penger i kassen. (©NTB)