Teigen5
Teigen5
Vikings_0
Vikings_0

Jahn Teigen tenner Tønsbergs ishockeykrigere

I dag kan Tønsberg bli hockey-by.

I skyggen av det pågående sluttspillet skal optimisme og entusiasme, signert henholdsvis Jahn Teigen og Rolf Kirkvaag jr, sørge for elitehockey i sommerbyen Tønsberg.

– Vi kan ikke feile nå. Det hadde vært for dumt, sier Rolf Kirkvaag jr til TV 2.

Han er tidligere landslagsspiller, eliteserietrener og TV-kommentator. Når er han svigerfar til treneren i Tønsberg Vikings - som er i ferd med å rykke opp til Get-ligaen i ishockey.

Føler seg klar for GET-ligaen
To kamper gjenstår. Mot Frisk Asker torsdag, og Comet Halden lørdag. Vinnes ett av oppgjørene er opprykket sikret.

– Jobben som foreløpig har blitt gjort har vært formidabel, nå skal dette sikres, fastslår Kirkvaag jr.

Styreleder Roar Berg er også klar på at det nå er Tønsbergs tur.

– Vi har aldri vært nærmere enn nå, og nå skal vi virkelig klare det. Vi tar ingenting for gitt, men vi er klar for å ta steget, sier han.

LES: Her får Oilers-profilen gullhjelmen taklet av seg
LES: Ingen ytterligere straff for Lørenskog-Ylven

Jahn Teigen tenner Tønsberg-gutta
Helt siden Tønsberg fikk egen ishall i 1995, har supporterne i klubben hatt et ønske om å skape hockeykultur i bryggebyen. Nå er noe i emning. Det ventes at 550 vestfoldinger skal turen til Asker torsdag, mens Comet-kampen på hjemmebane lørdag allerede er utsolgt (750 tilskuere).

– Mye skal gå galt om vi ikke klarer det nå, og jeg har tro på at Tønsberg nå kan bli en hockeyby i mange år framover, sier supporterleder Pål Christian Bugge Pettersen, som er en av mange som stemmer i til Jahn Teigens Optimist foran hver hjemmekamp.

– Jahn er fra byen og den sangen betyr mye for hele klubben. Jeg er sikker på det gir ekstra glød til spillerne når de entrer banen til den sangen, sier han.

Rolf Kirkvaag jr er enig.

– Nå har 700 galne supportere sunget optimist en hel sesong. Nå er drømmen det skal bli hele Tønsbergs nasjonalsang i eliteserien neste år, smiler hockeypersonligheten.