Bodhild Baasland erkjenner bedrageri

Påtalemyndigheten har endret tiltalen mot Bodhild Baasland. Hun er nå siktet for uaktsomt bedrageri, noe hun tilstår, ifølge NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moren til den bedrageridømte bispesønnen Bjarte Baasland var tiltalt for grovt bedrageri. Nå har imidlertid påtalemyndigheten trukket denne og Bodhild Baasland er nå siktet for uaktsomt bedrageri. Noe hun tilstår. Rettssaken blir nå en såkalt tilståelsessak.

Baasland, som er gift med tidligere Stavangerbiskop Ernst Baasland, var tiltalt for å ha forledet fem långivere til å låne ut til sammen 5,55 millioner kroner.

Neste uke starter rettssaken mot Bodhild Baasland i Oslo tingrett. Nå har imidlertid flere av vitnene fått beskjed om at saken er avlyst og at de ikke skal møte i tingretten.

Les også: Bodhild Baasland for retten i desember

– Jeg ringte politiet, og de sa at hun har vedtatt skyld. Derfor blir det bare en oppsummeringsrettssak på mandag, sier Marit Granheim, en av långiverne som har anmeldt Bodhild Baasland, til Vårt Land.

Stabell bekrefter

– Saken mot min klient er blitt omgjort fra forsettlig bedrageri til grovt uaktsomt bedrageri, sier Harald Stabell til NTB.

Rettssaken mot Bodhild Baasland skal starte i Oslo tingrett mandag.

– Det blir en tilståelsessak, sier Stabell.

Det innebærer at saken ikke går med full bevisførsel og meddommere, men at politiets straffeforslag blir behandlet av en juridisk dommer med et rettsvitne til stede. I rettsmøtet må siktede avgi en uforbeholden tilståelse og forklare seg om de straffbare forholdene.

Har tidligere nektet straffskyld

Baasland nektet for straffskyld under den forrige tiltalen, som var grovt bedrageri.

Les også: Baasland får fremme sak mot Centrebet

Hele 28 långivere, både banker og privatpersoner har meldt krav på til sammen 41 millioner kroner mot ekteparet.

Tidligere har hun nektet straffskyld og har også hevdet at hun ble lurt av sønnen.

(NTB/ TV 2)