DREPT I SITT HJEM: En 18 åring er siktet for drapet på Hilda Feste. (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
DREPT I SITT HJEM: En 18 åring er siktet for drapet på Hilda Feste. (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

Drapsoffers DNA er funnet hjemme hos siktet 18-åring

Politiets mistanker mot den siktede i Os-drapet er ytterligere styrket. Etterforskerne fant siktedes DNA i Hilda Festes leilighet, og hans fingeravtrykk i den dreptes blod.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim vil fredag be om 12 ukers forlenget varetekt for 18-åringen som er fengslet og siktet for drapet.

Les også: Hilda (98) drept av massiv vold

Svært sterke beviser

Begrunnelsen for den lange varetekten er nettopp bevisene fra etterforskningen.

– Vi har særlig sterke bevis. Vi har fingeravtrykk avsatt i avdødes blod, og vi har siktedes DNA på åstedet. Vi fant også DNA fra avdøde på siktedes bopel, sier Onarheim til TV 2.

– Når vi ber om fengsling i mer enn fire uker er bakgrunnen at ny vurdering hver måned ikke har noen hensikt, sier politiadvokaten.

Stiller seg fortsatt uforstående

18-åringen begjæres fengslet uten besøks- eller medieforbud. Han stiller seg uforstående til siktelsen og holder fast på at han ikke husker noe fra drapskvelden.

Moren til den drapssiktede skal ha gitt 18-åringen alibi, men dette vil ikke Onarheim kommentere.

– Jeg ønsker ikke å gå så detaljert inn i det, men kan si at ingen opplysninger i etterforskningen svekker vår mistanke, sier Onarheim.

Fengslingsmøtet skal avholdes fredag morgen.

– Begrunnelsen for fengslingen vil være at det foreligger forhold som i særlig grad styrker mistanken og at det vil stride mot allmennhetens rettsfølelse hvis den siktede løslates, opplyste Asbjørn Onarheim og Hordaland politidistrikt i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Begjærer seg løslatt

98 år gamle Hilda Feste ble voldtatt og drept i sin egen leilighet i Os kommune i Hordaland 1. januar. En 18 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet, men sier i politiavhør at han ikke husker noe fra drapskvelden.

18-åringens advokat vil ikke kommentere de nye bevisene, men bekrefter at den unge mannen holder fast på sin forklaring.

– Han vil begjære seg løslatt eller fengslet for en kortere periode enn de tolv ukene, sier advokat Rolf Knudsen.