Sondre Lerche auksjonerer bort favorittskjorta (Foto: TV 2)
Sondre Lerche auksjonerer bort favorittskjorta (Foto: TV 2)

Sondre om favorittskjorta: – Den er jo dødsfet!

29 dollar-skjorta solgt for 2600 kroner.

Oppdatert mandag 26. mars: Skjorta til Sondre Lerche er solgt for 2600 kroner. Gratulerer til Linn Diana! Tv2.no går også inn og dobler beløpet, slik at Children At Risk Foundation får 5200 kroner totalt.

Ifølge artist Sondre Lerche er det ett plagg du bør gå inn for å skaffe deg denne våren, nemlig den rutete skjorta vi har sett mentoren i i de sju første programmene av «The Voice».

Plagget har vært hans favoritt lenge, men nå donerer han det bort til inntekt for veldedigheten Children At Risk Foundation (CARF).

– Jeg synes vi kan prøve å få prisen høyt opp, folk bruker mye penger på klær. Folk bruker mye penger på moteklær og ting som kanskje ikke er verdt så mye som folk bruker på det fordi de har merker. Denne skjorta har kanskje ikke det hippeste merket, men den er jo dødsfet! Og den har vært mye på TV og vært i rommet mens den kommende vinneren av «The Voice» først kom videre i konkurransen, forklarer Lerche i videoen ovenfor.

By på skjorta her! Pengene går uavkortet til veldedighet.

Ble raskt favorittskjorta

Mentoren forteller videre at skjorta ble kjøpt i butikken Uniqlo i New York i fjor høst.

– De har masse rutete skjorter, men det var et eller annet med kombinasjonen av grønn og rød. Den ser sikkert egentlig ut som alle andre skjorter i skapet mitt, men jeg kjøpte den fordi jeg likevel synes den var spesiell. Den ble raskt favorittskjorta mi, sier han til tv2.no.

– Det er et bra plagg! Solid. Og knappene sitter veldig solid på. Mønsteret er vissnok i tiden, har jeg blitt fortalt, og det er jo et pluss. Så det gjelder å slå til og få prisen opp og pengene inn til CARF! oppfordrer artisten.

Les mer om arbeidet til CARF her.

Motejournalist Kjersti Skar Staarvik i tv2.no/mote bekrefter at mønsteret er i tiden.

– Snekkerskjorter har vært i motebildet siden i fjor høst, og den kan for eksempel kombineres med en strikkecardigan over, mørke jeans og Converse-sko, uttalte hun da skjorta ble lagt ut på auksjon tidligere denne uka.

– Håper noen har lyst til å betale veldig, veldig masse penger

I skrivende stund er budet oppe i 2100 kroner, men Lerche drømmer om å dra inn enda mer til stilftelsen.

– Jeg tenkte med en gang at de kunne vært kult å hjelpe dem. De holder til i Bergen og jobber for gatebarn i Brasil. Det er en organisasjon som er startet av en mann som heter Gregory Smith som jeg husker veldig godt fra da jeg gikk på skolen, at han kom og holdt foredrag og fortalte om barn som ikke hadde det like godt som oss. Det gjorde veldig inntrykk på meg. Og da tenkte jeg med en gang at det kunne vært kult å hjelpe dem. De gjør det veldig bra i det stille og er veldig avhengig av bidrag fra folk, og da tenkte jeg at noen kanskje hadde veldig lyst til å betale veldig, veldig masse penger for den skjorta!

Daglig leder for CARF: – Fantastisk!

Da tv2.no ringte daglig leder for CARF, Sigve Fjeldtvedt, tidligere denne uka for å fortelle at pengene fra skjortesalget går uavkortet til dem var det kun glede å spore i den andre enden av telefonen.

– Ah, fantastisk! Det var hyggelig å høre. Sondre er en veldig god venn av prosjektet, og det setter vi stor pris på.

Se hva nåværende pris på skjorta til Lerche er og legg inn bud her:

Les alt om «The Voice» på tv2.no/thevoice.