4spillere
4spillere

Ekspertene om Tippeliga-sesongen: – Disse kan bli de store profilene

Ekspertene har kommet med sine spådommer om Tippeliga-sesongen 2012. Her er svarene.

Bergen (TV 2 Sporten): Det nærmer seg avspark i Tippeligaen med stormskritt.

LES OGSÅ: Viking vinner sponsorkampen: – Opplevd en økning på 40 prosent i inntekter fra oljebransjen
LES OGSÅ: Tippeliga-klubbenes budsjetter 2012: – Vi har ressurser som ikke kan måles i kroner

De fleste spår at regjerende seriemester Molde vil stikke av med gullet, tett fulgt av lag som Rosenborg, Tromsø, Vålerenga, Viking og Aalesund.

Men nok en gang kommer nok både ekspertene og supporterne til å bomme med sine tips – eller få helt rett.

TV 2 Sporten har derfor bedt et utvalg eksperter se i «krystallkula» og svare på tre spørsmål om den kommende sesongen:

1) – Hvem tror du blir Tippeligaens toppscorer?

2) – Hvem tror du blir Tippeligaens store profil?

3) – Hvem tror du blir Tippeligaens overraskelse?

LES OGSÅ: Dette skiller Solskjær og Rekdal fra andre gulltrenere
LES OGSÅ: Her er Tippeligaens heteste salgsobjekter

Her er svarene:

Claus Lundekvam (Foto: TV 2)
Claus Lundekvam (Foto: TV 2)

Claus Lundekvam, tidligere Southampton og Brann:

1) – Jeg tror Kim Ojo blir toppscorer. Men jeg har faktisk veteranen Steffen Iversen som en utfordrer. Han er fremdeles en strålende spiller og en god gutt å ha tilbake i Tippeligaen. Jeg tror på Ojo, men håper faktisk på at Steffen Iversen blir toppscorer.

2)Yann-Erik de Lanlay i Viking. Han er unorsk i spillestilen, han er teknisk og han er hurtig. Han er en spiller jeg virkelig liker, og synes faktisk at han er et enda større talent enn lagkamerat Valon Berisha i Viking.

3) Odd Grenland. De hadde en fantastisk høstsesong i fjor og er i tillegg ubeseiret i treningskampene. Dessuten spiller de flott offensiv fotball og har mange gode enkeltspillere.

Øyvind Alsaker
Øyvind Alsaker

Øyvind Alsaker, kommentator TV 2 Sporten:

1) – Oi. Hvem kan det bli, da. Du har jo en Steffen Iversen, Rade Prica, Marcus Pedersen og Claude Angan i Molde som alle kan score masse mål. Men jeg tror jeg må si Ojo. Han var helt oppe der i fjor.

2) – Jeg får si Magnus Wolff Eikrem i Molde. Jeg tror han tar et nytt steg og blir en skikkelig «lirare» denne sesongen.

3) – Hmm... Hvem kan det bli da? Jeg får si Odd Grenland. Jeg tror de rett og slett kommer til å hive seg inn i medaljekampen denne sesongen og ender høyere enn de fleste tror. De har en knallsterk midtbane, mange målfarlige spillere og kontinuitet på trenersiden i Dag-Eilev Fagermo. Jeg føler at ting kan falle på plass for Odd denne sesongen.

FRODE OLSEN (Foto: TV 2)
FRODE OLSEN (Foto: TV 2)

Frode Olsen, tidligere landslagskeeper og Sevilla-proff:

1) – Her vil jeg være litt patriotisk og si Vikings nye spisskjøp Henri Anier. Han har vært fremragende i treningskampene. Vikings konkurrenter bør være litt ekstra obs på ham gjennom sesongen.

2) – Jeg tror Michael Barrantes i Aalesund vil fortsette på det nivået han viste forrige sesong og vil bli en enda større profil i år. Samtidig er det mange spennende unge spillere i Tippeligaen, og jeg tror at for eksempel en spiller som Valon Berisha i Viking vil ta enda et steg og bli en profil.

3) – Jeg tror Vålerenga kommer til å overraske positivt. De har levd under et enormt press i mange år, men nå tror jeg de virkelig innfrir og vil kjempe om gullet.

Petter Myhre er tidligere Vålerenga-trener og TV 2s fotballkommentator.  (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)
Petter Myhre er tidligere Vålerenga-trener og TV 2s fotballkommentator. (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)

Petter Myhre, tidligere hovedtrener i Vålerenga:

1) – Det er nesten umulig å tippe. Jeg tror den som blir toppscorer tilhører et av de tre topplagene. Jeg tror jeg går for Rade Prica i Rosenborg, dersom han holder seg skadefri.

2)Fegor Ogude i Vålerenga. Jeg tror han har det som skal til. Fegor Ogude har et internasjonalt snitt i spillet sitt og er kanskje det heteste salgsobjektet i Tippeligaen.

3) – Tja, si det. 8-10 lag kan ta medalje denne sesongen. Men jeg tipper at Odd Grenland kan overraske og ta medalje om de beholder hele troppen gjennom hele sesongen. I tillegg kan Abdurahim Laajaab i Vålerenga bli en overraskelse som spiller dersom han stabiliserer seg på sitt toppnivå.

TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad.
TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad.

Kasper Wikestad, kommentator Premier League/Tippeligaen TV 2 Sporten:

1) – Den er innmari vanskelig. Rade Prica, kommer til å være der oppe. Men om Fredrikstad overrasker kan kanskje Tarik Elyounoussi kjempe om toppscorertittelen. Og så tror jeg at Peter Kovacs kommer til å score masse mål for Godset, og vise seg som en kjempesignering for klubben. Kim Ojo vil nok også score masse, men til slutt lander jeg nok på Rade Prica i Rosenborg.

2) – Jeg tror at Petter Vaagan Moen får et veldig hyggelig gjensyn med Tippeligaen og vil gjøre det godt i Lillestrøm. Jeg har også veldig tro på Borek Dockal i Rosenborg. Aalesunds Fredrik Ulvestad er kanskje ikke den største profilen blant de unge, men jeg tror mange vil merke seg navnet hans denne sesongen. Må jeg si én spiller så sier jeg likevel Borek Dockal. Jeg tror at han blir en ny Marek Sapara for Rosenborg.

3) – Jeg vet ikke om det er en overraskelse, men jeg tror Viking kommer til å være med og kjempe om medalje. Og det er jo på sett og vis en overraskelse ser du på resultatene til klubben de siste sesongene. De har fått en ny førstelagstrener i spanske Josep Clotet Ruiz som er veldig opptatt av detaljer og enkeltspillere og det tror jeg at Viking får god nytte av. Av spillere så tror jeg at Håvard Nilsen i Vålerenga kan overraske og score masse mål om han får spilletid. Men det avhenger av skadesituasjonen til de andre angriperne og om Marcus Pedersen forlenger låneoppholdet sitt i sommer eller ikke.

LES OGSÅ: Sjekk TV 2 Sportens Tippeliga-tips for sesongen 2012

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

DIN MENING:
Kom med dine spådommer om årets sesong i kommentarfeltet under!