ny5-frank-drap-politi - Mistenkt seriemorder har forskanset seg i hus i Toulouse

En skuddveksling brøt ut da franske politifolk omringet en leilighet i Toulouse natt til onsdag for å pågripe en mann som mistenkes for drapene ved den jødiske skolen i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen skal midt under politiaksjonen ha erklært at han støtter al-Qaida. Han var onsdag morgen ennå ikke pågrepet. Hans bror skal imidlertid ha blitt tatt inn til avhør av politiet på et tidligere tidspunkt i forbindelse med etterforskningen av drapene ved den jødiske skolen og på flere soldater i den sørfranske byen.

Leiligheten ligger i et normalt fredelig boligstrøk, og naboer forteller at de hørte en rekke skudd da politiet rykket inn og omringet huset midt på natten. Tre timer senere, idet solen gikk opp, var det fortsatt ingen avklaring, og det antas at den mistenkte 24-åringen fortsatt befant seg i huset.

To av de spesialtrente politifolkene har fått lettere skader i operasjonen, opplyser flere franske politikilder. En av kildene sier etterforskerne føler seg sikre på at de har funnet den ettersøkte gjerningsmannen.

En stund etter at de franske elitestyrkene hadde ankommet, kunne seks eller sju skudd høres fra leiligheten, ifølge en reporter fra nyhetsbyrået AFP, som befinner seg i nærheten.

Ifølge politikildene er den mistenkte 24 år gammel. Han skal tidligere ha reist til de lovløse grensetraktene mellom Afghanistan og Pakistan. (©NTB)