ny2-leteaksjon-oppdal - Letemannskaper i Oppdal fant død mann

En mann ble tirsdag funnet omkommet i området hvor en 33 år gammel skigåer var meldt savnet i Oppdal i Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet kalte inn skipatruljer og redningsmannskaper fra hele Trøndelag i leteaksjonen. Et Sea King redningshelikopter fant en død mann omkring 1 kilometer fra hytta hvor mannen sist var sett i Gjevilsvassdalen i Oppdal, melder Adresseavisen.

Mannen var delvis dekket av snø da et varmesøkende kamera lokaliserte ham, men det er ikke snakk om at han er tatt av noe snøras, ifølge operasjonsleder Jan Steindal i Sør-Trøndelag politidistrikt. Vedkommende vil trolig først bli identifisert ved obduksjon onsdag.

Det var mannens kjæreste som meldte 33-åringen savnet tirsdag formiddag. Da hadde hun ikke sett mannen siden søndag morgen. På skitur inn til Gjevilsvassdalen lørdag skled kvinnen utfor et isområde og ble skadd. De to tyske skigåerne, som begge bor i Trondheim, måtte sette igjen kvinnens ski og sekk på fallstedet før de tok seg opp til Kamtjønnhytta i nærheten. Søndag morgen gikk mannen ut av hytta for få tak i hjelp.

– Han ble borte da han skulle finne utstyret, sier redningsleder Ola Våge ved Hovedredningssentralen til NTB.

Den skadde kvinnen kom seg tirsdag formiddag ned til fallstedet der hun fant sekken sin og fikk ringt 113. Kvinnen ble hentet ut av luftambulanse og var onsdag kveld innlagt på sykehus. (©NTB)