NATURLIG SMINKE: Ja, de får sikkert eksperthjelp, men resultatet er i alle fall en naturlig og frisk makeup, for Gemma Arterton, Sienna Miller og Reese Witherspoon.
NATURLIG SMINKE: Ja, de får sikkert eksperthjelp, men resultatet er i alle fall en naturlig og frisk makeup, for Gemma Arterton, Sienna Miller og Reese Witherspoon.
TANKEKORS: Det er litt ironisk, men ofte kan den mest naturlige looken faktisk kreve snedig bruk av sminkebørster, øyenbrynspenn og pudder. Se hvordan du sminker deg naturlig i saken under. (Foto: Jupiterimages)
TANKEKORS: Det er litt ironisk, men ofte kan den mest naturlige looken faktisk kreve snedig bruk av sminkebørster, øyenbrynspenn og pudder. Se hvordan du sminker deg naturlig i saken under. (Foto: Jupiterimages)

Makeup: Disse jentene kan trikset

Og slik kan du sminke deg til en naturlig makeuplook.

Det er kanskje litt selvmotsigende; men du kan skape en svært naturlig look ved hjelp av sminke! Poenget med denne stilen er å fremheve dine naturlige trekk, samtidig som man hjelper litt på vei med makeupprodukter. Det er imidlertid viktig å velge sminke som ikke skaper et maskeaktig resultat. Nyansene må ligge nært opp til din naturlig hudtone, øyenfarge og leppefarge, og ikke legges i for tykke lag. Foundation må du gjerne droppe helt, og kanskje bør du skifte ut den sorte mascaraen?

Få med deg våre tips til en naturlig sminkelook under!

Primer: En primer er et produkt som er med på å jevne ut huden din, skjule røde områder og skape en fin overflate. Rett og slett magi på boks! Påfør primer etter du har renset huden og tatt på dagkrem, men før du begynner å sminke deg. Primeren danner grunnlaget, gjør huden matt og fyller ut fine linjer.

Foundation: Foundation er en underlagskrem som har som formål å jevne ut hudtonen din. Det kan være vanskelig å vite hvor mye produkt man skal bruke, og hvilken nyanse som glir i ett med din hudfarge. Hvis målet er en naturlig look, kan det derfor være greit å droppe foundation helt, eller velge en mineralvariant, som lar din naturlige hudtone skinne bedre gjennom. En farget dagkrem er også et godt alternativ til foundation.

LES OGSÅ: Se i sminkepungen til Tone Damli

Rene børster - ren hud; En naturlig, ren og klar hud får du ved å rense huden morgen og kveld, og sørge for at alle makeupredskapene dine rengjøres jevnlig. For å unngå at smuss og bakterier bidrar til kviser og urenheter i huden din, er det et godt utgangspunkt å rense børstene dine minst to ganger i måneden. Bruk vanlig hårsjampo eller et eget renseprodukt og skyll godt med varmt vann.

NATURLIG: Gjør som skuespillerinne Gemma Arterton, og gå for en «no makeup makeup». (Foto: Ken Goff Photos, © TS)
NATURLIG: Gjør som skuespillerinne Gemma Arterton, og gå for en «no makeup makeup». (Foto: Ken Goff Photos, © TS)

Concealer: En concealer skal viske ut urenheter og ringer under øynene. Når du velger concealer er det viktig å ikke kjøpe en som er mørkere enn hudfargen din, prøv derfor produktet på kinnet før du kjøper det. Det kan ofte være lurt å kjøpe en som er litt lysere enn huden, med en litt gul undertone. Påfør den med en lett og liten børste eller rene fingre på områder du trenger å dekke over. For optimalt resultat kan det lønne seg å kjøpe en lysreflekterende concealer for øyeområdet, og en mer dekkende variant for kviser og urenheter.

Form øyenbrynene: For et friskt resultat kan du bruke en øyenbrynspenn for å gi formen litt fyll. Påfør med en lett hånd slik at produktet blander seg godt inn og det ikke synes at du har brukt det. Avslutt med å forme brynene med en nøytral øyenbrynsgelé, eller en rengjort mascarakost med litt hårspray på. Øyenbrynene har mye å si for hvordan ansiktet ditt fremstår, og kan rett og slett ta år fra alderen din om de er nappet og formet riktig.

Øyenskygge: Start eventuelt med en øyeskyggeprimer, og velg så nyanser av nude og nøytrale bruntoner. Legg et slør av den lyseste fargetonen over hele lokket, før du bruker en litt mørkere farge i globallinjen. Dette gir dybde til blikket dit.

Les mer om hvordan du sminker deg til fantastiske øyne i denne artikkelen

I denne videoen viser kjendisstylist Jan Thomas hvordan han legger en naturlig makeuplook:

Glød: For naturlig glød kan du bruke et solpudder eller en rosa- eller ferskentonet rouge. Sistnevnte nyanse passer de aller fleste hudtoner. Pass på at produktet ikke inneholder for mye skimmer, ettersom dette kan skape et veldig unaturlig resultat, i tillegg til at det fremhever fine linjer og rynker. Sug inn kinnene og børst forsiktig over kinnbenet to ganger, med sirkulære bevegelser. En god huskeregel er at rougen skal være to tommelbredder unna nesen og hårfestet. Solpudder legger du der solen naturlig treffer ansiktet; i pannen, på neseryggen, kinnbena og haken. Legg alltid rouge og solpudder i tynne lag. Blir det for mye produkt, ser resultatet gjerne skittent og hardt ut.

Les alt om solpuddere, hvilke farger du bør velge og hvordan du påfører det i denne artikkelen.

Pudder: Vil du matte ned huden kan du bruke et fargeløst pudder. Ta litt produkt på kosten, og kakk av overflødig produkt, før du med lette, sirkulære bevegelser fordeler pudderet i ansiktet.

Mascara: Mascara bidrar til å åpne blikket ditt. Til en naturlig look holder det at du tar på mascar på de øvre vippene. Noen makeupartister mener man alltid kan kutte ut mascara på de nedre vippene, fordi det kan trekke ansiktet nedover og kan få deg til å se eldre ut enn du er. For et naturlig resultat vil det også se best ut med en nyanse av brunt fremfor sort, med mindre du har helt mørke vipper fra før.

Lepper: Naturlige lepper får du ved å velge en hudfarget leppestift eller nøytral lipgloss. For mer markerte lepper kan du starte med å ramme dem inn med en leppeblyant i en nyanse som ligner leppenes egen, før du fyller i med litt farge. Velger du en helt naken leppestift, kan det se litt platt ut, så avslutt gjerne med litt gloss over.