kjersti (Foto: Scanpix/Stella Pictures)
kjersti (Foto: Scanpix/Stella Pictures)

Hun er Camillas norske venninne

Har tidligere vært på privat besøk i Norge.

Kong Harald og dronning Sonja er vertskap under prins Charles og hertuginne Camillas offisielle Norges-besøk denne uken.

Besøket finner sted i anledning dronning Elizabeth IIs feiring av 60 år på tronen.

Da kongehusekspert, Kjell Arne Totland, tirsdag var gjest hos TV 2 Nyhetskanalen, fortalte han at Camilla tidligere har vært i Norge for å besøke to av sine aller nærmeste venner.

Privat Norges-besøk

totland (Foto: Privat)
totland (Foto: Privat)
Camilla skal ha vært på privat besøk i Lærdal for å fiske laks sammen med sin norske venn, Halvor Astrup og kona Kjersti Døvigen.

– Finansmannen Halvor Astrup og hans hustru Kjersti Døvigen er nære venner av Camilla. Det mediesky ekteparet er bosatt i London. De har også et sted på landet der de tidligere var naboer med Camilla, og de har beholdt et nært og godt vennskap. Etterhvert også med prins Charles, sier Totland til «God kveld Norge».

Døvigen, er kjent fra TV-serien «Offshore» og en rekke norske filmer som «Den siste Fleksnes», «Bør Børson jr.» og «Liv og død».

Les også: Prins Charles og Camilla kommer til Norge

Støttespillere

døvig (Foto: Scanpix)
døvig (Foto: Scanpix)
Etter prinsesse Dianas tragiske død i 1997, stormet det rundt prins Charles og hans nye venninne Camilla. Diana hadde en høy stjerne hos det britiske folk, og Camilla fikk tidvis hard medfart både hos folket og i pressen.

Ifølge Totland var det norske ekteparet til stor støtte for både Camilla og prins Charles på denne tiden.

– Da det blåste som verste rundt Camilla og Charles på slutten av 90-tallet skal det norske paret har vært gode støttespillere for venninnen- og også invitert henne med til sitt fantastiske og skjermende landsted i Kenya, sier kongehuseksperten.

Les også: Prins Charles stikker av fra bryllupsforberedelsene

Konge-venner

Ekteparet Astrup og Døvigen skal også ha et nært forhold til kong Harald og Dronning Sonja, og de skal også ha besøkt landstedet i Kenya.

– For ekteparet Astrup og Døvigen er også nære venner av kongeparet - og Harald og Sonja besøker dem alltid når de er i London. Det ville slett ikke overraske meg om ekteparet står på gjestelisten til middagen til ære for Charles og Camilla på slottet tirsdag kveld, sier Totland.

Les også:– Prinsesse Madeleine er en bortskjemt drittunge

(artikkelen fortsetter under bildet)

charles (Foto: David Parker, © dan)
charles (Foto: David Parker, © dan)

Møter Utøya-ungdommer

I Oslo skal Charles og Camilla blant annet på middag på Slottet, besøke statsminister Jens Stoltenberg og møte norske ungdomsorganisasjoner. Det britiske tronfølgerparet skal under besøket også møte ungdom som var på Utøya 22. juli.

På besøkets andre dag skal prins Charles og hertuginne Camilla besøke Bergen, der en konsert i Håkonshallen og et besøk på det britiske marinefartøyet HMS Liverpool inngår i programmet.

Les også: – Prins Harry dater en slektning