ny1-børs-tirsdag-F - Oslo Børs falt mest i Europa

Oslo Børs ble dratt nedover av fallende oljepris tirsdag og endte som de øvrige europeiske børsene i rødt. Hovedindeksen krympet 1,64 prosent til 429,08 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen etter at hovedindeksen nådde sitt høyeste nivå hittil i år, måtte investorene i Oslo finne seg i det svakeste resultatet i Europa. Tungvekterne dro hovedindeksen nedover i takt med en fortsatt fallende oljepris, kombinert med en styrket dollarkurs. Utviklingen ble forsterket da også Wall Street åpnet handledagen med røde tall.

Statoil-aksjen falt 1,73 prosent og Hydro stupte 2,85 prosent. Yara krympet 2,25 prosent, mens DNB endte ned 1,74 prosent. Telenor-aksjen startet handledagen med fall, men hentet seg inn og lå uendret ved stengetid.

Et fat nordsjøolje kostet tirsdag ettermiddag 124,19 dollar, en nedgang på omkring 1,2 dollar. Prisen på amerikansk lettolje ble redusert med 1,3 dollar til 106,65 dollar fatet. Fallet kan forklares med at Saudi-Arabia tirsdag forsikret at landet er villig til å øke produksjonen for å dekke verdens etterspørsel etter olje, om det skulle bli nødvendig.

Markedene i Asia gikk på en kraftig smell som følge av dårlige utsikter for gruveindustrien på grunn av signaler om at Kinas etterspørsel av jernmalm er på vei ned.

De ledende europeiske børsene falt også tirsdag. I London endte FTSE 100-indeksen med et fall på 1,06 prosent. CAC 40-indeksen i Paris falt 1,22 prosent, og i Frankfurt krympet DAX-indeksen 1,29 prosent. (©NTB)