christoffer-skyldnekt - Christoffers mor nekter straffskyld

Christoffer Gjerstad Kihle (8) døde av stefarens mishandling. Hans mor nekter for at hun hadde den minste mistanke om volden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 37 år gamle kvinnen nektet straffskyld da rettssaken mot hennes startet i Tønsberg tingrett tirsdag morgen. Hun er tiltalt for passiv medvirkning til Christoffers dødsfall, under særdeles skjerpende omstendigheter fordi hun ifølge tiltalen ikke forsøkte å stanse mishandlingen eller på noen måte gripe inn mot volden som til slutt førte til at den åtte år gamle gutten fikk et 17 centimeter langt brudd på skallen.

Både Tønsberg tingrett og Agders lagmannsrett fant det bevist at det var hodeskadene stefaren påførte Christoffer 1. og 2. februar 2005 som førte til at han døde.

Stefaren er rettskraftig dømt til åtte års fengsel for legemsfornærmelse med døden til følge. Moren framholder at hun er overbevist om at mannen hun nå har to barn med er uskyldig dømt. Hun hevder hun ikke har sett, hørt eller mistenkt noe som kunne antyde mishandling.

«Man kan meget lett forestille seg hvilken situasjon Christoffer befant seg i og hvilke redsler han opplevde. Han hadde ingen å henvende seg til, og endog hans mor stilte ikke opp for ham», skriver Agder lagmannsrett i premissene for straffeutmålingen. (©NTB)