Zucarello (Foto: Niklas Larsson/Ap)
Zucarello (Foto: Niklas Larsson/Ap)

«Shampo» tror kyniske ledere sender Zuccarello til farmerlaget

Vålerenga-treneren regner med at nordmannen blir offer for strenge regler.

Natt til tirsdag scoret Mats Zuccarello Aasen sitt andre mål på to kamper for New York Rangers etter at han ble sendt opp til NHL igjen.

Det har vært en sesong med mye spilling for farmerlaget Connecticut Whale og lite tillit i New York for nordmannen. Grunnet skader har han fått sjansen nå mot slutten av sesongen.

Tidligere NHL-proff Espen «Shampo» Knutsen mener at Zuccarello har gjort en god jobb de fem siste kampene.

- Han er der for å produsere. Det har han gjort i det siste nå. Hvis han fortsetter med det, blir det selvfølgelig veldig vanskelig for ledelsen å ta ham bort derfra, sier den nåværende Vålerenga-treneren.

Tror kynismen ødelegger
Men det er altså det man frykter. At Zuccarello skal bli sendt tilbake til farmerlaget igjen.

Shampo tror nemlig at Zuccarello kommer til å bli offer for en av NHLs mange overgangsregler. Hvis han blir sendt ned på farmerlaget etter 60 spilte kamper, kan nemlig hvem som helst av de andre NHL-klubbene plukke opp Zuccarello gratis.

Les også: Ny Zucca-scoring i blodig oppgjør

24-åringen står for øyeblikket med 50 grunnspillskamper for Rangers. Det gjenstår 10 kamper av sesongen.

- De er veldig kyniske. De har ikke lyst til å sette Mats på en liste som gjør at andre kan plukke ham opp gratis. Da tror jeg heller de sender ham ned til farmerlaget, sier Shampo.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MATCHVINNER: Mats Zuccarello Aasen feirer sin scoring mot New Jersey Devils sammen med Ryan Callahan. (Foto: Bill Kostroun/Ap)
MATCHVINNER: Mats Zuccarello Aasen feirer sin scoring mot New Jersey Devils sammen med Ryan Callahan. (Foto: Bill Kostroun/Ap)

- Burde valgt et annet lag
Både Shampo og landslagssjef Roy Johansen har tidligere rådet Zuccarello til å finne seg en ny arbeidsgiver. Førstnevnte mener at Norges eneste NHL-proff kunne lært litt mer av hans egen NHL-karriere.

- Hadde han fått vært i et lag som ligner litt på det jeg var i, Columbus Blue Jackets, så tror jeg at han hadde spilt alle kampene så langt denne sesongen, sier Shampo.

Les også: Råder «Zucca» til klubbytte

- Han hadde trengt å komme til et lag hvor han får mer istid. Nå har han bare vært der oppe (Rangers, red. anm.) i fem kamper. Han skulle jo selvfølgelig vært der hele sesongen, ut fra de kvalitetene jeg mener at Mats har.

Espen Shampo Knutsen (Foto: CHRIS PUTMAN/AP)
Espen Shampo Knutsen (Foto: CHRIS PUTMAN/AP)