Minst 39 drept i bombeangrep i irakiske byer

Dødstallene nærmer seg 40 etter bombeangrep i en rekke byer i Irak tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært flere angrep i Irak tirsdag. De hittil siste angrepene rammet en politipatrulje i byen Mahmudiya og en kolonne med guvernøren i provinsen Anbar.

Tre personer ble drept i Mahmudiya, mens én mistet livet i Anbar, ifølge lokale kilder. Guvernøren overlevde, men en av livvaktene hans ble drept og åtte andre såret.

Minst 14 eksplosjoner rammet Irak tidligere tirsdag. Minst 39 mennesker er drept og 188 såret, ifølge politiet og kilder ved landets sykehus.

Selvmordsbomber i bil

Tidligere tirsdag ble byen Kerbala sør for Bagdad rammet. To eksplosjoner drepte minst 13 mennesker og såret 48, opplyser politi og helsearbeidere til nyhetsbyrået Reuters.

I byen Kirkuk nord i Irak ble minst seks mennesker drept og 30 såret, ifølge en lege på byens sykehus.

Også Bagdad og byen Hilla sør for hovedstaden ble rammet av kraftige bomber. En selvmordsbomber i en bil tok livet av tre mennesker og såret 21 i hovedstaden.

Niårsdag siden invasjon

Angrepene fant sted på niårsdagen for den USA-ledede invasjonen som førte til at Saddam Hussein og hans regime ble styrtet.

Om få dager skal Den arabiske liga holde toppmøte i Bagdad, for første gang siden Saddam invaderte Kuwait i 1990.

Det har på forhånd vært mange diskusjoner om sikkerheten i forbindelse med møtet, og det har blant annet blitt vurdert å sperre av hele hovedstaden for å unngå angrep. (©NTB)