ny1-venez-capriles-trusler-F - – Attentatplaner mot opposisjonsleder i Venezuela

Venezuelas president Hugo Chávez har fått opplysninger som tyder på at noen planlegger et attentat mot hans politiske rival Henrique Capriles.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjefen for etterretningen i landet har allerede diskutert saken med Capriles' medarbeidere, sa Chávez til en statlig venezuelansk TV-kanal mandag. Opposisjonslederen skal ha fått tilbud om ekstra sikkerhetstiltak.

– Vi er forpliktet til å gi beskyttelse til enhver venezuelansk borger, særlig i denne situasjonen, understreker Chávez.

Han har så langt ikke opplyst hvem som mistenkes for å stå bak attentatplanene. Capriles selv, som er guvernør i delstaten Miranda og kandidat i presidentvalget til høsten, har ikke kommentert påstandene om at noen ønsker å ta ham av dage.

Chávez har tidligere kommet med harde utfall mot opposisjonslederen og kalt ham en snøftende gris. Presidentens støttespillere har stemplet Capriles både som besteborger, sionist og nazist.

Presidentvalget i Venezuela holdes i oktober. Chávez, som er rammet av kreft, skal begynne en ny runde med strålebehandling senere denne uken. (©NTB)