LFC_per_kamp (Foto: Montasje/Scanpix)
LFC_per_kamp (Foto: Montasje/Scanpix)
Robbie Fowler, Michael Owen og Fernando Torres scoret mål på bestilling i Liverpool. Etter at de forsvant har det gått litt tråere.
Robbie Fowler, Michael Owen og Fernando Torres scoret mål på bestilling i Liverpool. Etter at de forsvant har det gått litt tråere.

Disse spissprofilene ble mindre målfarlige etter Liverpool-exit

Fernando Torres er ikke den første som har opplevd nedgang i scoringshyppighet etter at han forsvant fra Anfield.

Se Queens Park Rangers - Liverpool på TV 2 PL 2 og TV 2 SUMO fra kl. 21.00

Da Fernando Torres scoret to mål mot Leicester i FA Cupen søndag var det slutten på en 151 dager lang måltørke.

Spanjolen har slitt voldsomt med å finne veien til nettmaskene etter salget fra Liverpool i januar 2011. Men Torres er ikke den eneste som har erfaring med dette.

Flere av Liverpools fremste spissprofiler de siste årene har nemlig opplevd en nedgang i scoringsform etter at de reiste fra Beatles-byen.

Torres ikke alene
Fernando Torres er fortsatt det mest ekstreme tilfellet. En scoringsrate på 0,57 per kamp har nemlig falt helt ned til 0,13 i Chelsea. Ikke akkurat det Roman Abramovitsj så for seg da han brukte nesten 500 millioner kroner på 28-åringen.

Michael Owen var Liverpool-supporternes yndling på slutten av 90- og begynnelsen av 00-tallet. Fra 1998 og frem til han dro til Real Madrid i 2004 var han klubbens toppscorer i Premier League.

Owen ble aldri noen skikkelig målkonge i verken Real Madrid, Newcastle eller Manchester United. Totalt har scoringssnittet gått fra 0,53 til 0,36 per kamp for den nå 32 år gamle engelskmannen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Michael Owen, Newcastle (Foto: Olly Greenwood/AFP)
Michael Owen, Newcastle (Foto: Olly Greenwood/AFP)

En mann som hadde en om mulig enda høyere stjerne hos Liverpool-fansen var Robbie Fowler. Han gikk under kallenavnet «Gud», er nummer fem på listen over klubbens mestscorende og hadde et snitt på 0,52 fra 1993/94- til 2001/02-sesongen.

Les også: 151 dagers måltørke er over for Torres: – Jeg trengte de målene

Så gikk han til Leeds og Manchester City før han kom tilbake til Liverpool igjen og senket snittet totaltsnittet i klubben til like under 0,5. Etter sin andre periode i Liverpool dro Fowler ut på nye eventyr i Cardiff, Blackburn, Australia og Thailand. Etter hvert levde han nok mer på navnet enn scoringene, for også Fowler ble mindre målfarlig (0,31 per kamp) uten Liverpool-drakt.

En trend?
Med på listen kommer også to spisser som ikke akkurat er kjent som noen scoringsmaskiner i utgangspunktet. Høyreiste Peter Crouch har klart seg ganske bra sammenlignet med Liverpool-tiden, men 0,29 er fortsatt et lavere tall enn 0,31.

Les også: Downing sendte Liverpool til semifinale

Emile Heskey er kjent som en kraftkar som jobber knallhardt for å gjøre spisspartneren bedre. Den rollen har han kanskje dyrket enda mer siden han dro fra Anfield. Snittet i Birmingham, Wigan og Aston Villa (0,17 per kamp) har vært på tilnærmet Torres-nivå.

Slik ser tabellen ut:

Spiller Snitt i Liverpool Snitt etter Liverpool-salg
Fernando Torres 0,57 0,13
Michael Owen 0,53 0,36
Robbie Fowler 0,5 0,31
Peter Crouch 0,31 0,29
Emile Heskey 0,27 0,17

Kilder: premierleague.com, wikipedia, liverpoolfc.tv.

Så hva er det med disse spissene? Solgte Liverpool på riktig tidspunkt, eller finnes det en annen forklaring på trenden?