GRUSOM ULYKKE: Pårørende ankommer politistasjonen etter trafikkulykken hvor tre unge jenter ble påkjørt og drept. (Foto: JEAN PIERRE CLATOT/Afp)
GRUSOM ULYKKE: Pårørende ankommer politistasjonen etter trafikkulykken hvor tre unge jenter ble påkjørt og drept. (Foto: JEAN PIERRE CLATOT/Afp)

Tre søstre meid ned og drept på motorvei i Frankrike

Ingen vet hvorfor de tre søstrene befant seg på motorveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søstrene Carmen (12), Charlotte (13) og Victorine (19) var opprinnelig fra Marseille og skal ha tilhørt en gruppe «reisende».

De tre unge jentene forsøkte å krysse motorveien natt til lørdag da de ble påkjørt av en rekke biler på motorveien A7 utenfor byen Montelimar sør i Frankrike.

FORSØKTE Å KRYSSE: Tre unge jenter ble drept  på denne motorveien da de forsøkte å krysse den natt til lørdag. (Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/Afp)
FORSØKTE Å KRYSSE: Tre unge jenter ble drept på denne motorveien da de forsøkte å krysse den natt til lørdag. (Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/Afp)

Jentene ble funnet hele 17 kilometer fra nærmeste innkjørsel og det er ikke klart hvorfor de gikk på motorveien midt på natten.

Truffet av flere biler

– Vi undrer oss over hvordan de kom seg ned på motorveien i utgangspunktet, ettersom nærmeste inngang til motorveien er 17 kilometer unna, opplyser statsadvokat Antoine Paganelli til nyhetsbyrået AFP.

Natt til lørdag gikk de tre jentene langs veiskulderen av motorveien, før de forsøkte krysse. Da skal de ha blitt truffet av den første bilen. Føreren av den første bilen som traff jentene skal ifølge statsadvokaten ikke hatt mulighet for å se jentene som var i ferd med å krysse veien ettersom det var svært mørkt, og det lå kjøretøy i flere av feltene.

– Jentene ble deretter truffet av flere kjøretøy, inkludert en stor lastebil, sier Paganelli.

Saken er under etterforskning, men statsadvokaten legger til at ingen av de involverte sjåførene var alkoholpåvirket da ulykken skjedde.

Maltraktert

De tre jentene fikk så omfattende skader etter de mange påkjørslene at det skal ha vært svært vanskelig å identifisere dem. Ingen av jentene hadde heller identitetspapirer på seg.

Men etter at man fant en mobiltelefon på åstedet, lyktes man imidlertid i å kontakte de pårørende i Marseille med den grusomme beskjeden.

For ofrenes familiemedlemmer ble det en forferdelig oppgave med å identifisere jentene. De ankom Montlimar lørdag.