MANGLER: Riksalarmen som Kripos sendte ut etter terrorangrepene 22. juli, manglet både beskrivelser av terroristen, opplysningen om at han var bevæpnet og fluktbilens fullstendige registreringsnummer.  (Foto: SCANPIX)
MANGLER: Riksalarmen som Kripos sendte ut etter terrorangrepene 22. juli, manglet både beskrivelser av terroristen, opplysningen om at han var bevæpnet og fluktbilens fullstendige registreringsnummer. (Foto: SCANPIX)

Oslo-politiet informerte ikke Kripos om at Breivik var bevæpnet

Riksalarmen fra Kripos manglet viktig informasjon om Breivik

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Riksalarmen som Kripos sendte ut etter terrorangrepene 22. juli, manglet både beskrivelser av terroristen, opplysningen om at han var bevæpnet og fluktbilens fullstendige registreringsnummer.

Årsaken skal ifølge VG være at Oslo-politiets operasjonsleder ikke informerte om verken vitnebeskrivelser av terroristen eller at han var bevæpnet og hadde uniform og hjelm.

Om den mulige fluktbilen sa Oslo-politiet bare at «politidistriktene kan ha den litt i mente», skriver avisen.

LES OGSÅ: Retorikk-ekspert om politiet: – Alle beklager men ingen tar ansvar

Dette kommer fram i en rapport fra Kripos som Sønderland-utvalget har brukt i vurderingen av politiets innsats under og etter terrorangrepene. I rapporten opplyser Kripos om at de heller ikke fikk informasjon om hvilke tiltak som skulle iverksettes dersom noen støtte på bilen.

Operasjonslederen har over tolv års erfaring og jobber fremdeles i samme stilling.

LES OGSÅ: Utvalg: – Tok for lang tid før Breivik ble tatt

– Operasjonslederen har handlet ut fra de forutsetningene som forelå i dette ekstreme tidsrommet før staben var fulltallig og man hadde rukket å oppbemanne operasjonssentralen, sier politimester Anstein Gjengedal. (©NTB)