ny3-ous-menneskehandel-F - Sykehuset mistenkt i menneskehandel-saken

Politiet vil undersøke nærmere rollen som Oslo universitetssykehus har hatt i forbindelse med menneskesmuglingssaken. Sykehuset har status som mistenkt i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen ble det klart at møbelsnekkeren som er anmeldt for menneskehandel, skal ha brakt ytterligere seks filippinere til Norge i tillegg til de tre som har jobbet ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Nå opplyser politiet til Aftenposten at de ikke utelukker at OUS som institusjon eller enkeltansatte kan bli siktet for medvirkning til menneskehandel.

Det var TV 2 som fredag meldte at ytterligere seks filippinere skal ha blitt brakt til Norge via det varetektsfengslede ekteparets møbelrestaureringsfirma.

Tre av disse skal ha jobbet på Lambertseter alders- og sykehjem, Midtåsenhjemmet og Ammerudlunden sykehjem i Oslo kommune, de tre andre i Kjøllefjord i Lebesby kommune i Finnmark.

Etter oppfordring fra politiet ønsker ingen ved OUS å kommentere saken.

– Vi har bedt OUS legge lokk på informasjon omkring saken. Vi har fokusert på ekteparets rolle i saken og vil bruke tiden fram til i morgen på det. Men senere vil vi gå inn på sykehusets rolle i denne saken og hvilken gevinst de har hatt. Sykehuset er lagt inn som mistenkt i saken, sier politiinspektør Bente Gerner i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Møbelsnekkeren er anmeldt for menneskehandel både av OUS og Fremskrittspartiet, og nå har også Oslo kommune innlevert en anmeldelse, melder NRK. (©NTB)