berisha_sumo
berisha_sumo

Viking banket Rosenborg: – Nå må vi ikke bli for «cocky»

Rosenborg ble overkjørt av hissige vikinger i Stavanger. Til slutt sto det 4-0, men det kunne blitt mer.

Forrige sesong ga Rosenborg fra seg en 2-0-ledelse og tapte 2-3 i den årlige generalprøven på Viking Stadion.

I årets generalprøve var det langt større avstand mellom lagene.

For etter en jevnspilt åpning, var Viking det klart beste laget etter at André Danielsen hadde sendt de mørkeblå i ledelsen på straffe etter 18 minutter.

Se sammendrag øverst!

Selvtilliten vokste blant hjemmelagets spillere etter hvert som scoringene kom. Valon Berisha la på til 2-0 kvarteret før pause, før Henri Anier satte en effektiv stopper for en eventuell RBK-offensiv med sin nettkjenning knappe minuttet etter hvilen.

Kaptein Indridi Sigurdsson kunne økt til 4-0 da Viking fikk straffe minutter før slutt, men Daniel Örlund reddet det svake forsøket fra islendingen.

Les også: Tippeligatipset 2012 - nummer 9: Viking

I stedet fikk Valons lillebror Veton Berisha æren av å sette inn det fjerde målet på en flott volley i kampens siste ordinære minutt.

Valon Berisha slo for alvor igjennom i Tippeligaen forrige sesong, og ble belønnet av landslagssjef Egil Olsen med landslagsplass.

Berisha: – Vi må ikke bli «cocky»
Forventningene til stortalentet er høye i oljebyen Stavanger, men den tidligere Egersund-spilleren advarer mot å ta av etter 4-0-seieren.

– Nå er det om å gjøre ikke å bli for «cocky» og føle at vi er blant gullkandidatene. Vi må holde oss selv nede og jobbe videre, sier Berisha.

Tippeligamanager er tilbake! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

I vinter har Viking etter rapportene hatt langt bedre intensitet på treningene etter at den spanske treneren Pep Clotet ble hentet fra Sverige.

– Samarbeidet mellom vår nye trener Pep Clotet og manager Åge Hareide fungerer veldig bra, så nå er det bare å holde dette oppe, sier Berisha.

Les også: Viking vinner sponsorkampen: – Opplevd en økning på 40 prosent i inntekter fra oljebransjen

Jönsson: – Må gå i oss selv
Rosenborg har ambisjoner om å kjempe om seriegull denne sesongen, og trønderne har gjort det bra i oppkjøringen. Derfor kommer 0-4-tapet i generalprøven overraskende på trener Jan Jönsson.

– Vi kan ikke la dette prege oss for mye. Jeg får håpe og tro at det kommer noe godt ut av det. Det høres jo naturligvis dumt ut, men ellers i oppkjøringen har det vært bra, og så finnes det vel noe som heter at en dårlig generalprøve gir en veldig bra seriestart, sier RBK-trener Jan Jönsson til TV 2 Sporten.

– Vi må gå i oss selv, hver og én av oss. Nå har vi en uke på oss til å komme tilbake på det sporet som jeg synes vi har vært på. Vi har spilt bra og vært stabile bakover, uten å slippe motstanderne til mye. Men i dag slipper vi inn fire mål og en straffe i tillegg, så det var ikke bra, sier Jönsson.

Rosenborg møter Brann i første serierunde.