Papiss Cisse (Foto: Steve Drew/Pa Photos)
Papiss Cisse (Foto: Steve Drew/Pa Photos)

Cissé førte Newcastle tilbake på vinnersporet

Newcastles januarkjøp matchvinner mot Norwich.

Newcastle - Norwich 1-0

Papiss Demba Rodney Cissé ble hentet fra tyske Freiburg for rundt 100 millioner kroner i januarvinduet, og så langt har spissen vist seg å være verdt hver krone av overgangssummen.

Mot Norwich brukte senegaleseren bare 10 minutter på å klinke inn det som skulle vise seg å bli den avgjørende scoringen.

Se kampsammendrag øverst!

Les også:Slik endte søndagens kamper i Premier League og FA-cupen

Spissduo har scoret nesten halvparten
Cissé har nå scoret i tre av fem ligaopptredener for Newcastle. 26-åringen og spissmakker Demba Ba har sammen stått for 19 av Newcastles 41 scoringer denne sesongen – tall som bør gi motstanderne grunn til bekymring i sesongsinnspurten.

– Cissé er en fantastisk spiller. For et mål han scoret igjen - verdig en nummer ni, skryter Newcastle-keeper Tim Krul.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Tim Krul

Seieren mot Norwich var Newcastles første i ligaen på seks uker. Forrige trepoenger kom mot Aston Villa 5. februar.

– Det var en stor skuffelse å tape i siste minutt mot Arsenal. Det var tøft å takle. Derfor var innsatsen vår i dag imponerende. Nå gjenstår ni cupfinaler for oss, sier Krul om ligainnspurten, hvor Newcastle fortsatt har en teoretisk sjanse til å ta igjen Arsenal og kapre den viktige fjerdeplassen.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Statistikk

Papiss Cisse (Foto: GRAHAM STUART/Afp)
Papiss Cisse (Foto: GRAHAM STUART/Afp)

Tok initiativet fra start
Newcastle åpnet kampen best og skapte flere store sjanser før pause. Norwich kom bedre med i andre omgang, men sterkt forsvarsspill av Newcastle gjorde at vertene kunne innkassere tre poeng.

Målscorer Cissé kunne blitt tremålsscorer, men Norwich-keeper John Ruddy sto en glimrende kamp og avverget ved begge anledninger før hvilen.

I andre omgang var det hjemmelagets Tim Krul som vartet opp med de beste redningene – ikke minst da han vippet Zak Whitbreads heading fra fem meter over tverrliggeren ti minutter etter pause.

Det er ikke for sent! Spill Premier League-manager