torpmuamba
torpmuamba

Torp: – Jeg fikk et lite grøss da jeg hørte det

Carl-Erik Torp glemmer aldri høstdagen på Fosshaugane Campus.

Nå håper han at Fabrice Muamba får sjansen til å huske dagen da det holdt på å gå galt.

Da TV 2 Sporten ringte Carl-Erik Torp lørdag kveld, hadde han allerede fått med seg den dramatiske kollapsen til Fabrice Muamba.

Kollapsen ligner den Carl-Erik Torp opplevde under kampen mot Sogndal i fjor høst. Torp ble rammet av hjerteinfarkt, og måtte bli gjenopplivet av medisinsk personell. Han håper nå at den unge Bolton-spilleren er like heldig.

– Jeg fikk et lite grøss da jeg hørte om det. Jeg syntes det var ubehagelig bare å høre om det, sier Torp.

Les: Muamba kollapset – spillere og publikum gråter

Takker dem som reddet livet hans
– Jeg kan ikke få takket dem nok (det medisinske personellet), de gjorde en helt uvurderlig jobb og var med å redde mitt liv, sier Torp videre.

Han mener det er en grusom opplevelse for alle involverte.

– Det er utrolig kjedelig når det blir liggende en spiller med hjertestopp ute på banen, og det er mange tusen på stadion og får med seg dette her. Det er scener man ikke ønsker å se.

Les: Carl-Erik Torp: – Jeg er rørt over alle som bryr seg

– Jeg har vært heldig
Han tenker nå på Fabrice Muamba, og håper Bolton-spilleren er like heldig som ham selv.

– Jeg er fullt klar over hvor heldig jeg har vært. Hvis dette ender stygt så får det meg til å tenke ekstra på hvor heldig jeg har vært. Vi får virkelig håpe at det har gått bra.

Les: Brann-lege: – Et liv ble reddet i går

Brann-spiller Carl-Erik Torp løftes inn i luftambulansen som hentet ham på Fosshaugane Campus etter at han kollapset i kampen mot Sogndal. (Foto: TV 2)
Brann-spiller Carl-Erik Torp løftes inn i luftambulansen som hentet ham på Fosshaugane Campus etter at han kollapset i kampen mot Sogndal. (Foto: TV 2)

Fikk selv hjertestans
Det var under bortekampen mot Sogndal 25. september i fjor at Carl-Erik Torp segnet om ute på gressmatten i kampens sluttminutter. Brann-spilleren ble liggende med tydelige smerter, og etter å ha fått behanlding av medisinsk personell på banen ble 27-åringen båret ut i garderoben.

Les: Brann-legen: – Torp var død, men vi fikk liv i ham
Les: Brann-spiller fikk hjertestans: – Han er stabil og våken

Det ble brukt både hjertestarter og hjerte-lunge-redning, og etter to-tre minutter med hjertestans fikk det medisinske personellet igang hjertet til Torp. I ettertid har 27-åringen fått operert inn en pacemaker for å hindre at lignende skal skje igjen.