Ingen tvil: Her var det pakket godt! Alt dette var altså inne i Volvoen da polakken ble stoppet. (Foto: Tollregion Sør Norge)
Ingen tvil: Her var det pakket godt! Alt dette var altså inne i Volvoen da polakken ble stoppet. (Foto: Tollregion Sør Norge)

Påsto dette var flyttegods

Les hva polakken hadde klart å få inn i Volvoen sin.

Tollvesenet fikk full klaff da de stoppet en polskregistrert Volvo V70 stasjonsvogn på Søgnesletta ved Kristiansand torsdag.

Patruljen reagerte på at bilen kjørte litt vinglete og lå litt tungt på veien, forteller nettutgaven til Fædrelandsvennen.

Fulgte etter

Derfor stoppet de og tok kontakt med sjåføren da Volvoen etter hvert svingte av på en rasteplass. Og da var det den noe spesielle forklaringen kom: Dette var flyttegods!

Del med Facebook-vennene dine

Hva var det så polakken "flyttet" med seg? Jo, etter å ha tømt bilen og hatt opptelling, kom tollerne fram til at han hadde klart å presse følgende inn i bilen: 126 liter vodka og whisky, 864 liter øl og 12.000 sigaretter!

LES OGSÅ: Her er noen kreative smuglere ...

Satt i varetekt

Fædrelandsvennen skriver at bilen kom til Norge over grensen fra Sverige, antakelig tidligere på dagen torsdag.

Etter tollernes funn ble mannen pågrepet av politiet og satt i varetekt.

LES OGSÅ: Slik går det når over 1000 biler stoppes i kontroll

– Sier litt om størrelsen

Volvo stasjonsvogner later forresten til å være en populær bil blant smuglere. Tidligere har vi her på Broom skrevet om polakken som ble stoppet på Vestmarka, ved Kongsvinger.

Han hadde 1015 liter øl, 96 liter brennevin og 24.000 sigaretter i bilen.

– Jeg har aldri hørt om et så stort beslag i en sånn bil. Det sier jo litt om størrelsen på bilen, sa kontorsjef ved Kongsvinger tollstasjon, Morten Nystuen den gangen.

Her kan du lese mer om saken: Så mye øl kan du få inn i en Volvo