PULVERISERT MOTE: Potetmel er en viktig ingrediens når Yoga Fire går på scenen. Se video!
PULVERISERT MOTE: Potetmel er en viktig ingrediens når Yoga Fire går på scenen. Se video!

Yoga Fire: Hva er dette hvite pulveret?

Det må til når man vil være et ekte rockeband. Se video!

Kiss, AC/DC og Rolling Stones. Ramones, Guns'n Roses og Twisted Sister. Alle rockeband med respekt for seg selv har gjennomførte sceneantrekk. Yoga Fire er intet unntak - for her snakker vi denimvester med grafitti, svindyre slangeskinnsbukser og potetmel som spesialeffekter. Se video av Yoga Fires sceneantrekk øverst i artikkelen!

Skatter fra Hollywood

Det er ingen hemmelighet at rockeband gjerne er «larger than life», og sceneantrekkene deres likeså. Men hva er godbiten blant Yoga Fires mange sceneantrekk?

– Dette er en Tony Alamoe jakke fra 1987. Den fant jeg i en butikk i Hollywood. Den er laget av en fyr som lagde klær til veldig mange rockestjerner på 80-tallet, sier Aslak i Yoga Fire.

– Da jeg tenkte på hva jeg skulle ha på scenen første Yoga Fire-konserten gikk jeg veldig tilbake til den gamle hip hop-stil. Jeg fikk en grafittikompis til å male en svær grafittigreie bak på skinnvesten min. Klassisk old school motiv både med fargevalget og med skyskraperne bak - det blir ikke mer «fireogåtti» enn det, forklarer Aslak.

Store støvskyer

Gutta har selvsagt også noen gjør-det-selv-tips når det kommer til sceneantrekk. Og hvem hadde vel trodd at ekte rockere sverger til potetmel?

– Det ser bra ut på scenen, hvis man kommer borti så ryker det og hvis det er lys bakfra så står det ut som støvskyer. Det er en litt sånn subtil effekt, sier «Tåka» før han drysser potetmel på en svart vest.