Eric Abidal (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Eric Abidal (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Barcelona-stjerne må gjennom levertransplantasjon

Eric Abidal vil opereres i løpet av de kommende ukene.

Barcelonas Eric Abidal (32) må gjennomgå en levertransplantasjon.

«I løpet av de neste ukene vil Eric Abidal gjennomgå en levertransplantasjon på grunn av sin leversykdom. En transplantasjon ble sett på som et alternativ alt fra starten av hans behandling for et år siden. Etter spillerens og klubbens ønske bes det om den største respekt for spillerens privatliv», skriver Barcelona i en kort pressemelding sine nettsider.

– Et eksempel for oss alle
Abidal har vært på banen i 38 kamper for «Barca» denne sesongen, men har vært fraværende den siste tiden på grunn av en skade. Abidal kom fra Lyon i 2007. Nå taler mye for at karrieren hans kan være over.

Trener Pep Guardiola informerte resten av troppen om den triste nyheten før torsdagens trening.

– Erics innstilling er et eksempel for oss alle, sier kaptein Carles Puyol.

Løftet Mesterliga-trofeet
I mars i fjor måtte Abidal opereres etter å ha fått påvist en svulst i leveren, men franskmannen var tilbake allerede i Mesterliga-semifinalen mot Real Madrid i mai.

Abidal startet da Barcelona slo Manchester United 3-1 i Mesterliga-finalen i slutten av samme måned, og kaptein Xavi sørget for en uforglemmelig gest da han lot backen krone sitt comeback med å løfte Mesterliga-trofeet for Barcelona

– Jeg kan ikke beskrive følelsene jeg har. Det er spektakulært. Jeg er utrolig takknemlig for gesten, sa en rørt Abidal etter kampen.

(©NTB/TV 2 Sporten)