TV SELSKAP: Bård og Vegard Ylvisåker satser stort, og starter nå eget produksjonsselskap.
TV SELSKAP: Bård og Vegard Ylvisåker satser stort, og starter nå eget produksjonsselskap.

Slik skal Ylvis sikre seg nye TV-millioner

Nå gjør Ylvis som Eckbo, Eia og Giertsen.

Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker har tjent seg til millionærer på sin humorsuksess de siste årene. «I kveld med YLVIS» var en av høstens store TV-snakkiser, og nå starter duoen eget TV-selskap for å sikre seg at TV-millionene fortsetter å strømme inn.

Ylvis-brødrene gjør altså som komikerkollegaer Thomas Giertsen , Harald Eia og Espen Eckbo og starter eget produksjonsselskap. Selskapet har fått navnet Concorde TV, og skal ha kontorer i Oslo.

– Dette er noe vi har tenkt på i mange år og vi følte at tiden var moden nå. Da TVNorge også ønsket å satse skikkelig, var det bare å sette i gang, sier Vegard og Bård Ylvisåker i en pressemelding torsdag.

Les også:Ylvis-brødrene har lært av amerikanske talkshowkonger

Lønnsom virksomhet

SUKSESS: Bård Tufte og Harald Eia har gjort suksess med selskapet Funkenhauser.
SUKSESS: Bård Tufte og Harald Eia har gjort suksess med selskapet Funkenhauser.
Bård Ylvisåker er nummer fire på inntektstoppen av komikere i Norge, og tjente 4.7 millioner i 2010. Broren Vegard var litt lenger ned på listen med 1.9 millioner i inntekt.

Bård har tidligere drevet enkeltmannsforetaket Millenium Entertainment, men med et aksjeselskap vil Ylvis nå ha større muligheter for økte inntekter.

Fredrik Skavlans selskap Monkberry, hvor Skavlan eier 80 prosent, omsatte oppstartsåret 2010 for hele 23 millioner, og har varslet at omsetningen har økt betraktelig også i 2011. Bård Tufte og Harald Eias selskap Funkenhauser omsatte for 10,2 millioner i 2010, og gikk allerede 3.3 millioner i overskudd sitt første regnskapsår.

Thomas Giertsen, som en av de første som startet lignende produksjonsselskap, har vist resten av TV-personlighetene at dette kan være lønnsomt. Selskapet Feelgood omsatte for 47.2 millioner i 2010, og gikk 6.5 million i overskudd. Selskapet Seefood, eid av Espen Eckbo og Kristian Ødegård, omsatte for 20.6 millioner i 2010 og varsler enda bedre tall i 2011.

Alle komikerne har tatt ut millionutbytte de siste årene fra sine selskaper.

To nye sesonger

Selskapet til Ylvis har signert kontrakt med TVNorge for to nye sesonger med suksessen «I kveld med YLVIS», og nå vil komibrødrene bli norgesmestre på humor.

Les også: Ylvis etterlyser sexy TV-deltakere

– I kveld med YLVIS inngår som en del av vår langsiktige satsing, og vi er stolte av å ha gutta på skjermen. Vi gleder oss voldsomt til høsten, sier administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme i pressemeldingen.

Med på laget har brødrene fått redaktør Christian Løchstøer og Ole Martin Hafsmo på regi, samt Fredrik Kvåle Dørum som produsent. Mangeårig produsent for Ylvis i Stageway, Jørgen Thue, blir daglig leder i selskapet.

I tillegg til å ha suksess på TV har brødrene også stor suksess med forestillingen YLVIS 4, med 75.000 solgte billetter og en omsetning på 31 millioner kroner. Forestillingen spilles på Edderkoppen Teater fram til påske før den skal ut på turné vinteren 2012/2013.