Dimitar Berbatov (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Dimitar Berbatov (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Berbatov (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Berbatov (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Myhre om Berbatovs United-exit: – Han passer ikke inn lenger

United-spissen blir trolig solgt til sommeren.

Onsdag kveld bekreftet Manchester United-manager, Sir Alex Ferguson, at Dimitar Berbatov antagelig forsvinner fra klubben til sommeren.

– Han er opptatt av å få førstelagsfotball. Det er vanskelig for meg å garantere det, så det kan føre til at han forsvinner, sa skotten.

Les også: Her er torsdagens fotballrykter

– Har ligget i kortene lenge
TV 2 Sportens fotballekspert, Petter Myhre, er overhodet ikke overrasket over at bulgareren er på vei vekk fra United.

– Nei, dette har ligget i kortene i lang tid. Han har spilt lite denne sesongen og mange trodde han skulle forsvinne allerede før seriestarten i fjor høst. Ferguson ga også et tydelig signal da Danny Welbeck ble hentet tilbake i fjor, sier Myhre til tv2.no.

Berbatov ble vraket fra United-troppen til fjorårets Mesterliga-finale mot Barcelona. Etter den tid har innhoppene blitt færre og færre.

Myhre tror han vet årsaken.

– Det handler nok først og fremst om måten United spiller på nå. De trenger en bakromsspiss som kan skape rom for Wayne Rooney, og Berbatov er ikke den spillertypen. Han passer ikke helt inn i laget lenger, sier Myhre.

Les også: Se alle målene fra PL-runden

– Tror ikke det stikker dypt
Flere medier har det siste halvåret spekulert i om årsaken til Berbatovs manglende tillit skyldes krangel og isfront med Ferguson.

Myhre tror ikke nødvendigvis det er noen kompliserte personalårsaker som ligger bak.

– Alle spillere vil bli sure hvis de benkes over tid og ikke får spille. Da kan det bli dårlig stemning, og Berbatov har åpenbart vært misfornøyd. Men det trenger ikke å stikke dypere enn det. Jeg tror det primært handler om lite spilletid, sier han.

Berbatov ble koplet vekk fra Old Trafford både i fjor sommer og i januarvinduet tidligere i år. Gamleklubben Bayer Leverkusen ble nevnt hyppig på ryktebørsen, men Myhre tror ikke nødvendigvis Berbatov forsvinner vekk fra Premier League.

– Han er fortsatt en fantastisk goalgetter og det er garantert mange klubber som ønsker å hente han. Også i Premier League. Kanskje ikke de største toppklubbene, men heller i sjiktet bak der, tror Myhre.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Vil forlenge for å selge
Berbatov ble hentet til United fra Tottenham for utrolige 300 millioner kroner i 2008. 31-åringens kontrakt går ut allerede til sommeren. Men United er interessert i å få noen penger igjen og vil benytte seg av den eksisterende opsjonen om forlengning og tilby han en ettårskontrakt.

Dermed håper de å kunne selge han i løpet av sommervinduet.

– Vi kommer til å benytte oss av opsjonen i kontrakten. Men jeg forstår også at han ønsker førstelagsfotball. Det er noe vi må ta hensyn til etter sesongen, sa Ferguson torsdag.

Les også: – Helt uaktuelt for Berbatov å skifte klubb

Hvis United-manageren selger Berbatov, vil salget føye seg inn i rekken av gode salg, ifølge Myhre.

– Ferguson har vært dyktig i å kvitte seg med stjernespillere før de slukner helt. Det har det vært mange eksempler på tidligere, som Ruud van Nistelrooy, sier Myhre.

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene