Arnhild Holmlimo (Foto: Frode Olsen)
Arnhild Holmlimo (Foto: Frode Olsen)

Tidenes nedrykksdrama i Postenligaen: – Dette er helt vilt

Fire lag kjemper om å unngå nedrykk.

Sola - Levanger 22- 18

Sola (TV2 Sporten): Onsdagens resultater i Postenligaen for kvinner har skapt vanvittige forutsetninger før siste serierunde kommende lørdag. Hele fire lag kjemper om å unngå nedrykk til 1. divisjon.

Sola, Fredrikstad, Njård og Levanger, står alle til halsen med vann. Verst kan det se ut for Levanger. Trønderne tapte kveldens uhyre viktige bortekamp mot bunnkollega Sola. Njård og Fredrikstad klarte heller ikke å kapre poeng i sine kamper.

Les også: Sølvjubel for Byåsen
Les også: Kyvåg vil ha færre lag i toppserien: – Det er for dårlig motstand for Larvik

Det betyr at Levanger ligger nederst med ti poeng. Njård ligger nest sist med 11 poeng, mens både Sola og Fredrikstad har 12 poeng før siste runde. To lag rykker rett ned, mens laget som ender tredjesist må ut i kvalifisering.

Et viktig moment er at innbyrdes oppgjør teller hvis to lag ender med lik poengsum. Man bør helst ha matematisk utdannelse fra universitetet for å kunne tippe utfallet. Sola-trener, Knut Ove Joa, er meget glad for at de har alt å spille for når de reiser til Hamar lørdag.

Knut Ove Joa (Foto: Frode Olsen)
Knut Ove Joa (Foto: Frode Olsen)

- Dette er helt vilt. Jeg kan ikke huske sist vi hadde slik spenning før siste serierunde. Det finnes en haug av formler og ulike utfall. Jeg har ligget en del netter og regnet på de mulige resultatene, men etter kveldens kamp er i alle fall alt opp til oss. Jeg sa til jentene etter Levanger-kampen at vi "skal" ha poeng mot Storhamar. Dagens gevinst gir oss selvtillit. Vi reiser dit for å vinne, sier Knut Olav Joa til tv2.no.

Storhamar ferdigspilt

Sola kan ha en fordel av at Storhamar kastet bort muligheten til sølvmedaljer. Med sjumålstapet for Larvik mottar de velfortjente bronsemedaljer før avkast mot Sola. Akkurat det håper Joa kan bety litt på lørdag.

- Storhamar har gjort en flott sesong. Klubben har jobbet knallhardt for å nå sitt mål. Med tanke på at de snart skal ut i sluttspill, er det kanskje naturlig at de sparer noen av spillerne mot oss. Jeg vet flere av de aller beste er litt småskadet, sier en håpefull Joa.

Levanger skal ut i det som blir et bikkjeslagsmål mot et av lagene som er direkte innvolvert i nedrykkstriden. Trønder-jentene har fordel av hjemmebane i sin avslutning mot Fredrikstad bkl. Den kampen må Levanger vinne. Uten seier hjelper det ikke med ferske batterier i kalkulatoren. Njård får det trolig også vanskelig i sitt bortemøte med Stabæk. Solas trener Knut Olav Joa er med andre ord ikke den eneste som kommer til å slite med nattesøvnen i dagene som kommer. Trøsten får være at han ikke er alene.

- Det blir uhyre spennende, men vi skal ha poeng i vårt oppgjør. Dette er en serieavslutning å se frem til, og det er litt synd at ligaen ikke har samme spenning i toppen, sier Joa.

Nina Stokland (Foto: Frode Olsen)
Nina Stokland (Foto: Frode Olsen)