ENGASJERT: Donna og Sara er Norges mest engasjerte motebloggere. Stylist og makeupartist Storm Pedersen mener de har klart å skape en link mellom interessen for mote og interessen for medmennesker.
ENGASJERT: Donna og Sara er Norges mest engasjerte motebloggere. Stylist og makeupartist Storm Pedersen mener de har klart å skape en link mellom interessen for mote og interessen for medmennesker.

Dette er Norges mest engasjerte motebloggere

– En åpenbar link mellom interessen for mote og for medmennekser, sier stylist og jurymedlem Storm Pedersen.

I forbindelse med TV2-programmet «STIL» har Tv2.no/mote, «STIL» og Plan Norge lett etter Norges mest engasjerte moteblogger. Nå har vi funnet dem!

Norges mest engasjerte moteblogger er en som er opptatt av stil og mote, men også verden rundt seg. Norges mest engasjerte moteblogger viser engasjement for utvikling og solidaritet med de som ikke er like priviligerte som oss. Vinneren får en helaften under Artistgallaen på TV2.

Vinner av konkurransen Norges mest engasjerte moteblogger er Donna (20) og Sara (19), som står bak bloggen donnaogsara.blogg.no.

I tillegg til å vise og å skape engasjement ved å poste gjentatte blogginnlegg hvor de forener mote og engasjement, skal Donna og Sara delta på søndagsmarkedet på Birkelunden i Oslo med sitt klessalg til inntekt for Plan Norge.

– Det var først og fremst jeg som meldte meg på konkurransen, men etterhvert fant vi ut at vi begge ville gjøre noe for å hjeloe andre. Jeg har ikke alltid levd et så «fancy» liv, for jeg har selv opplevd krig og sult. Derfor betyr det veldig mye for meg å kunne hjelpe andre. Jeg vet hvordan det føles å være «en av de fattige», og jeg ville vise hele Norge at en moteblogger er mer enn bare en moteblogger, skriver Donna i en mail til tv2.no/mote.

– Å vinne denne konkurrasen er en helt utrolig herlig følelse. Vi er veldig stolte av oss selv og den innsatsen vi har gjort. Vi er litt smånervøse før lørdagen, men også veldig spente og gleder oss stort til å være på Artistgallaen! Vi er utrolig takknemlige for å ha fått denne muligheten!

LES OGSÅ: Hun lager smykker stjernene elsker

– En link mellom mote og engasjement

– Donna og Sara har klart å skape en åpenbar link mellom interessen for mote og interessen for medmennesker. De viser engasjement, og kommer til å fortsette med dette også når konkurransen er over, sier stylist, blogger og jurymedlem Storm Pedersen.

– Man skal aldri slutte å være engasjert! Det er viktig at man er bevisst på hvor man selv står i forhold til resten av verden. Vi lever på toppen av behovspyramiden, og er ekstremt bortskjemt i forhold til resten av verden, påpeker Storm.

JURY: Blogger Maria Reindal har sittet i juryen som har kåret Norges mest engasjerte moteblogger.
JURY: Blogger Maria Reindal har sittet i juryen som har kåret Norges mest engasjerte moteblogger.
Donna og Sara utmerket seg ved å balansere både det å være en moteblogg med det å skape engasjement blant sine lesere. De er ikke bare engasjerte ved ord, men også ved handling - et engasjement som strekker seg utover konkurransens tidsrom, sier blogger Maria Reindal som står bak bloggen Fab Fashion For Less.

Juryen har bestått av stylist og makeupartist Storm Pedersen, tv2.no/motes journalister Ida Elise Eide Einarsdóttir og Kjersti Skar Staarvik, blogger Maria Reindal og kommunikasjonsrådgiver i Plan Norge, Unni Claussen.

LES OGÅ: Mote med mening

Her er juryens begrunnelse:

Juryen har vurdert de ti innleggene med flest stemmer i konkurransen om å bli «Norges mest engasjerte moteblogger». Det var en vanskelig avgjørelse for juryen fordi det var flere bloggere som viste engasjement, kreativitet og solidaritet med den fattige delen av verden på sine blogger. Vinnerbloggen skilte seg ut ved at den har hatt kontinuitet gjennom konkurranseperioden, at den fortsetter sitt engasjement etter endt konkurranse og at den på en god måte har klart å forene mote og engasjement. Foruten å få flest stemmer av publikum, har vinnerbloggen skrevet mange innlegg gjennom konkurranseperioden. Juryen lot seg imponere av det engasjementet vinnerbloggen klarte å skape blant sine lesere. Vinnerbloggen har både vist og skapt engasjement ved å sette i gang markedssalg av brukte klær til inntekt for et veldedig formål, og har engasjert leserne både gjennom å bistå med å velge innsamlingsprosjekt og bidra med klær. Bloggerne har klart å skape en varm og medmenneskelig tone i sine innlegg, og har vist at motebloggere også ser utenfor eget liv og landets grenser.