Steven Gerrard (Foto: Tim Hales/Ap)
Steven Gerrard (Foto: Tim Hales/Ap)
Jack Rodwell (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Jack Rodwell (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Hærfører Gerrards vanvittige aften

«Steve Gerrard, Gerrard» runger i vårnatta i Liverpool.

Liverpool – Everton 3-0

Se kampen direkte på TV 2 PL HD1 eller tv2sumo.no fra klokken 21.00 (sendingen starter 20.30)

Tre mål, én mann, én kaptein, én jubilant, én målscorer, én legende. Steven Gerrard. Kvelden tilhørte ingen andre enn Liverpools hærfører.

Én spiller så det imidlertid annerledes, nemlig Steven Gerrard.

– Hyggelig for meg å score hat trick, men la oss ikke glemme den fantastiske laginnsatsen i dag. Everton er et godt lag, men vi hadde full kontroll gjennom stort sett hele kampen, sa kongen av Anfield etter kampen.

Se målene i videovinduet over.

Hat tricket var det første i et Merseyside-derby på 30 år. Etter kampen fikk kapteinen sin velfortjente ros.

– Han har vært fantastisk for denne klubben. Virkelig fantastisk, sa en av Liverpools største legender, Kenny Dalglish, etter kampen.

600784

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Åpnet best på eget gress
Liverpool føk ut av startblokkene og rett i strupen på byrivalen. Allerede etter sju minutter fikk hjemmelaget en enorm dobbelsjanse. Suarez spilte gjennom til Gerrard som bare var et par balansenerver unna en perfekt avslutning. På returen sto Henderson klar til å banke til mot det åpne buret, men Jack Rodwell ofret alt og fikk avverget situasjonen.

Det så også ut til å være en real vekker for gjestene, for bare tre minutter senere var det Evertons tur til å skremme hjemmefansen. Leighton Baines kom seg rundt Downing på venstrekanten, før han forserte neste hinder med en tunnel og til slutt spilte Pienaar med en 45-graderspasning etter læreboka. Men sørafrikaneren hadde ikke stilt inn siktet riktig og sendte ballen over mål.

Anfield i ekstase
Men det var ikke før etter 34 spilte minutter at Anfield skulle eksplodere. Og det måtte bare bli Steven Gerrard som mottok sin fortjente hyllest. Mot erkerivalen i kamp nummer 400 for kapteinen – hærføreren svøpt i rødt med et hjerte som har banket for kun én klubb et helt liv – skrudde Gerrard inn en vakker scoring fra kanten av 16-meteren.

Kvarteret etter pause feide Steven Gerrard all tvil til side – denne kvelden var bare hans. Etter et nydelig forarbeid av Luis Suarez, banket kapteinen inn kampens andre.

Liverpool fortsatte å styre det aller meste på eget gress, der kun blåkledde Jack Rodwell var på høyde med Liverpools beste. Spissduoen Suarez og Carroll var på hugget konstant, og sistnevnte spilte en av sine beste kamper i Liverpool-trøya.

Etter en laber periode for den stolte fotballklubben, viste de rødkledde frem noe som kunne ligne et vendepunkt foran hjemmefansen denne kvelden.

Ikke nok med det, Steven Gerrard var slett ikke klar for å avslutte målfesten i jubiléet etter to scoringer. I kampens siste minutt prikket han inn hattricket og gjorde egen kveld komplett – om den ikke allerede var det fra før.

Lagene:
Liverpool: Reina, Kelly, Skrtel, Carragher, Jose Enrique, Henderson, Gerrard, Spearing, Downing, Carroll, Suarez

Benken: Doni, Maxi, Coates, Kuyt, Adam, Shelvey, Flanagan

Everton: Howard, Hibbert, Jagielka, Distin, Baines, Coleman, Rodwell, Fellaini, Pienaar, Stracqualursi, Anichebe

Benken: Mucha, Heitinga, Jelavic, Drenthe, Cahill, Neville, Osman