Steven_Gerrard_952187a copy (Foto: PAUL ELLIS, © pe/ac)
Steven_Gerrard_952187a copy (Foto: PAUL ELLIS, © pe/ac)
Steven Gerrard (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Steven Gerrard (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

– Gerrard er et bilde på alt som er galt med Liverpool

Øyvind Alsaker skryter av Steven Gerrard etter oppvisningen mot Everton, men mener Liverpool blir for avhengige av kapteinen.

Merseyside-derbyet mellom Liverpool og Everton i går kveld kan oppsummeres med to ord: Steven Gerrard.

Den skadeutsatte Liverpool-kapteinen var i startoppstillingen i en ligakamp for første gang på en måned, og markerte kamp nummer 400 for klubben ved å score hat trick i 3-0-seieren.

– Det her har vi ventet på hele sesongen, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpool supporterklubb.

– Vi har dominert kamper til de grader, men manglet siste «finish'en». Nå har Gerrard scoret like mange ligamål som midtbanen har gjort hele sesongen. Det betyr enormt mye å ha ham tilbake, sier Møller.

Les også:Hærfører Gerrards vanvittige aften

– Klarer ikke målsettingen
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener Gerrard utgjorde forskjellen på lagene, men påpeker at prestasjonen også kan ses på som et uttrykk for det som er galt med klubben.

– Gerrard var et slags bilde på Liverpool per i dag. Det er et lag som fremdeles evner å mobilisere i enkeltkamper, men laget er for dårlig til å klare den uttalte målsettingen om fjerdeplass, sier Alsaker.

Steven Gerrard (Foto: Jon Super/Ap)
Steven Gerrard (Foto: Jon Super/Ap)

Med ti runder igjen ligger Liverpool på syvendeplass i i Premier League, ti poeng bak Arsenal på Mesterliga-plassen. Alsaker sier det er helt åpenbart at mange av de nyinnkjøpte ikke holder nivået. Nettopp derfor blir Gerrard ekstremt viktig.

– Det er ikke hentet noen som er i nærheten av hans kaliber. Det er Liverpools problem – ett av dem, i hvert fall. Det er ille. Når vi ser på summene som er brukt, så er det i første rekke Henderson som faller igjennom. Det er også store spørsmålstegn rundt Carroll og Adam fortsatt. Downing har heller ikke levert «end product» denne sesongen, selv om han kan regnes som et fornuftig kjøp, sier Alsaker.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Den erfarne fotballkommentatoren etterlyser bedre kvalitet på innkjøpene – spillere som holder topp europeisk nivå, men erkjenner at det blir vanskelig å lokke de beste til klubben uten Mesterliga-deltakelse.

– Nivåmessig tenker jeg en Fàbregas eller en goalgetter som van Persie. Spillere som det ikke er tvil om er gode nok og skal spille. I stallen nå er det for mange som bare holder et greit nivå. Det som mangler er klasse. Liverpool ville hente Phil Jones og Ashley Young, og begge de to gikk til Manchester United. Dermed måtte de ned på andre hylle og forsyne seg. Det er utfordringen for en klubb som ikke kommer til Mesterligaen. Det er vanskelig å konkurrere da, sier Alsaker.

Les også:Sjekk Suarez' elendige målstatistikk

Han er uten tvil den beste spilleren vi har hatt dette årtusenet.

Håper på FA-cupsuksess
Pål Christian Møller har også latt seg frustrere av det Liverpool har levert i perioder, men i går så han tegn til at samspillet mellom Gerrard og spissene Suárez og Carroll begynner å ta form. Han mener fraværet av katalysatoren Gerrard, som bare har vært involert i 13 ligakamper denne sesongen, har vært en av hovedårsakene til at Liverpool har slitt.

– Det er viktig at han som ledertype står fram og tar anvar, slik han gjorde til de grader mot Everton. Nå gjelder det bare å ta flest mulig poeng fremover. Fjerdeplassen er nok uoppnåelig – der har vi ødelagt for oss selv – men om vi kan komme langt i FA-cupen kan det være bra for moralen, sier Møller.

– Hvilken betydning har Gerrard for klubben?

– Han er uten tvil den beste spilleren vi har hatt dette årtusenet. Han er også oppe blant våre aller, aller beste i historien. De fleste vil ha ham med på tidenes Liverpool-lag. Han har vist over mange år at han er en av Englands definitivt beste spillere, og det at han er en lokal spiller fra Liverpool betyr selvfølgelig også mye, sier Møller.

Øyvind Alsaker (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Øyvind Alsaker (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)