TØFFE TIDER: Dirk Kuyt, Luis Suarez og de andre Liverpool spillerne har slitt med poengfangsten. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
TØFFE TIDER: Dirk Kuyt, Luis Suarez og de andre Liverpool spillerne har slitt med poengfangsten. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Liverpool viser nedrykksform

Bare lagene under nedrykksstreken kan vise til dårligere resultater enn Liverpool siden jul.

Se Liverpool - Everton direkte på TV 2 PL HD 1 eller i vårt kampsenter kl. 21.00.

London (TV 2 Sporten): Liverpool har denne sesongen vunnet et trofé for første gang siden 2006, og de er fortsatt med i FA-cupen. I Premier League har det imidlertid gått alt annet enn på skinner, og klubben står nå bokført med tre strake tap.

Ligaformet har sørget for at også neste sesongs Mesterliga etter alle solemerker vil foregå uten rødtrøyenes deltakelse. Liverpools problemer strekker seg lenger tilbake enn de tre foregående serierundene. De har nemlig slitt over tid.

Blogg: «Det uvennlige derbyet»

Bare bunnlagene er dårligere
The Guardian presenterer i dag tall som viser at det bare er Wigan, Wolverhampton og Queens Park Rangers som har tatt færre poeng siden 21.desember. I løpet av de elleve siste Premier League-kampene har scouserne bare vunnet to ganger. I samme periode har Anfield-klubben blitt påført hele fem nederlag.

Det er ingen tvil om hvor skoen trykker for Liverpool. Laget har bare scoret 30 mål denne sesongen, mens serietoer Manchester City til sammenlikning har jublet for nettsus hele 69 ganger.

Steven Gerrard, som ligger an til å få sin 400. Premier League-kamp i kveld, er opptatt av at han og lagkameratene slår tilbake etter å ha blitt påført tre tap på kort tid.

- Vi trenger en reaksjon, og det er ikke et lag det er bedre å få til det enn mot Everton, sier han.

- Vi har ikke lyst til at det skal bli en vane å tape fotballkamper, men i mellomtiden har vi vunnet Ligacupen. Men det er definitivt ikke en statistikk du forventer fra Liverpool, sier manager Kenny Dalglish.

Les også: Morten Gamst Pedersen jakter klubbrekord

Blå jubel
Etter kveldens Merseyside-derby har Everton muligheten til å passere Liverpool, og den blå delen av Beatles-byen kan vise til strålende resultater i samme periode som rivalen har slitt voldsomt.

Bare Manchester United, Manchester City, Arsenal og Sunderland har sanket flere poeng siden 21.desember enn Everton. David Moyes' gutter har vunnet sju kamper og sanket 20 poeng, som er dobbelt så mange som Liverpool.

Moyes, som nå har vært manager på Goodison Park i ti år, har imidlertid aldri slått naboklubben på fremmed gress.

- Det er et fint tidspunkt til å få en seier på Anfield, men det er enklere sagt enn gjort. Vi er imidlertid fulle av selvtillit, og vi viste mot Spurs at vi både kan spille fotball og vinne et slag, sier Moyes ifølge Daily Mail.