Alexander Dale Oen (Foto: Eugene Hoshiko/Ap)
Alexander Dale Oen (Foto: Eugene Hoshiko/Ap)

Dale Oen: – Må trene helvetes mye for å komme i form til OL

EM blir nedprioritert i OL-forberedelsene for Alexander Dale Oen.

På en pressekonferanse i regi av Olympiatoppen fortalte Alexander Dale Oen og støtteapparatet om skaden som har hemmet landslagssvømmeren i lengre tid.

Dale Oen har slitt med smerter i skulder og overarm i over to måneder. Den siste uken har han vært til behandling på Mayo-klinikken i Minnesota. Der ble det slått fast at det Olympiatoppens medisinske apparat har hatt en mistanke om stemte.

Se intervju med Dale Oen og landslagssjef Petter Løvberg i videovinduet øverst.

– Det var veldig deilig å få en bekreftelse på hva som var problemet, og å få en annen profesjonell vurdering av det, sa Dale Oen på pressekonferansen.

– Ikke gunstig å ligge på sofaen
En betennelse på en nerve i armen, og en bruskskade i leddet som det Dale Oen kalte en «bonus», ble behandlet av en kortisoninjeksjon bekreftet lege Ola Rønsen.

Dale Oen takket Olympiatoppen for hjelpen og er optimist for det som skal skje fremover, selv om han vedgår at han er frustrert.

– Det er ikke gunstig å ligge på sofaen i to måneder, spesielt ikke så kort tid før OL, men jeg har fortsatt tro på at jeg skal komme gjennom dette på en god måte. Jeg har jo hatt skadeproblemer før store mesterskap tidligere, blant annet i fjor, sa Dale Oen, som poengterte at smerten har avtatt.

– Hva er det som må til før OL for at du skal prestere der?

– Helvetes mye trening. Og om jeg hadde tenkt over hvor mye, så hadde jeg sikkert blitt oppgitt. Jeg må også være tilbake i full trening tre måneder før OL, men jeg håper å komme tilbake til den tid.

Nedprioriterer EM
Også landslagssjef Petter Løvberg har troen på Alexander Dale Oen frem mot OL i London.

– Dette er en del av idretten, man har oppturer og nedturer. Det er ikke ideelt, men vi må gjøre det beste ut av det.

Les også: Dale Oen søker svar i USA

Det store spørsmålet er om 26-åringen vil være klar og i form til London-OL i sommer. Der er brystsvømmeren et av Norges største gullhåp, etter at han ble verdensmester i fjor vår.

Samtidig spekuleres det i at Europamesterskapet i Ungarn i mai kan stå i fare for Dale Oen, et stevne som var ment som en viktig del av OL-forberedelsene til vestlendingen.

På pressekonferansen ville Alexander Dale Oen ikke bekrefte om han stiller til start i Debrecen eller ei, men sier at mesterskapet er nedprioritert.

– Jeg må ta ting dag for dag. Veien må bli til mens vi går, men det er klart at mai må brukes til å trene, sa Alexander Dale Oen.