skrei (Foto: TV 2 )
skrei (Foto: TV 2 )

Skrei med spekepølse og rotgrønnsaker

Det er høysesong for skrei. Her får du en enkel og god variant som gjør fiskemåltidet spennende.

Skrei kan varieres og serveres på mange måter. Med denne spennene vrien med spekepølse, er det ingen grunn til å henge seg opp i den tradisjonelle bacon-varianten.

Les også. – Vin fra New Zealand er mer eksklusiv og spennende

«Fastere i fisken»

Wenche bruker benfrie og skinnfrie ryggfileter til denne retten. Uansett hvilken måte du velger å tilberede fisken på, bør den først ligge i litt salt for å få bedre konsistens.

– Om fisken ligger med litt salt blir den fastere i fisken. Dryss over litt salt og la den ligge i fem – seks minutter før du skyller av den, råder Wenche.

Fiskekjele eller ovn

Wenche har valgt to ulike måter å tilberede selve fisken på.

– Et alternativ er å trekke den på tradisjonelt vis i en fiskekjele. Beregn da litt under en halv desiliter salt per liter vann, og husk å bruke mye vann. Ha fisken i kokende vann, og la den ligge opp til kokepunktet igjen, før du skrur ned varmen og lar den trekke til den er ferdig.

Les også: Wenches fiskerett for barna

Et annet alternativ er å bake den i stekeovn.

– Skjær fisken i passende biter og legg disse i en ildfast form. Jeg lar også nå fisken stå med salt, før jeg har over litt olivenolje og legger en liten sitronskive på hvert stykke. Så baker du den på 150 grader, men husk å passe på, det er bedre med litt for lite stekt skrei enn for mye, for den blir fort tørr.

«Pimpe» opp tilbehøret

I tillegg til spekepølsen får dagens fisk selskap av rotgrønnsaker i hvit saus. Med bare noen få triks gjør du sistnevnte litt mer spennende.

– Når du koker grønnsakene så ikke hell ut kraften. La den kjøle seg litt ned og så sper du den hvite sausen med denne, sammen med litt sennep.

Husk å spe kraften gradvis inn mens du rører så slipper du klumper i sausen din.

Videre skal spekepølsen tilberedes i stekepanne.

– Pass på at den ikke brenner seg, den skal bare steke så lenge at fettet smelter ut av spekepølsen.

Varier etter ønske

Sammen med pølsen har Wenche hakket opp egg som hun blander inn med pølsen i spekepannen. Her er det rom for å variere med det du måtte ønske.

– Du kan ha i for eksempel kruspersille, gressløk, eller det du måtte ønske. Det skal ikke så mye til for å gjøre fiskemåltidet mer spennende, sier hun.

Vil du ha flere skreitips? Da bør du lese skreisesongen er i gang, slik tilbereder du den

Flere fisketips: Lag sushi selv

Ostefylte lakserulader med wokgrønnsaker