Syv sjåfører får nå tilbake førerkortet etter en trafikkontroll på E6  (Foto: Tor Aage Hansen bladet.no / ANB )
Syv sjåfører får nå tilbake førerkortet etter en trafikkontroll på E6 (Foto: Tor Aage Hansen bladet.no / ANB )

Mistet førerkortet på grunn av "feil" skilting

Men så snudde politiet - og leverte dem tilbake igjen.

Den noe spesielle historien startet mandag formiddag i forrige uke. Utrykningspolitiet (UP) gjennomførte en laserkontroll i en 70-sone på E6 i Svemarka.

Kontrollen resulterte i åtte førerkortbeslag, i tillegg til at 21 sjåfører fikk forenklede forelegg, det skriver bladet.no

Sju får tilbake lappen

Nå velger politiet å levere tilbake førerkortene til sju av sjåførene.

– Grunnen til dette er at hastigheten på strekningen ble justert opp til 80 km/t fire dager etter kontrollen. Statens vegvesen hadde et vedtak om at det skulle være 80 km/t på stedet når anleggsperioden var over, men de hadde ikke rukket å skilte om. Dette vedtaket var allerede fattet da kontrollen ble gjennomført, forklarer Sigbjørn Bjerkem, som er politiinspektør og påtaleleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

– Derfor velger vi nå å justere reaksjonene i forhold til dette. Selv om vi ikke har gjort noen feil, så synes vi det er urimelig at straffen skal gjelde for 70 km/t når det var fattet vedtak om at fartsgrensen skal være 80 km/t, legger Bjerkem til.

Mindre bot

Én sjåfør ble klokket inn til 122 km/t under kontrollen. Vedkommende er ikke like heldig som de andre, i og med at farten også fører til førerkortbeslag i 80-sone.

– Men sjåføren får tilbake førerkortet tidligere enn antatt og vil også få redusert boten, forteller Sigbjørn Bjerkem.

Også de 21 sjåførene som fikk forenklede forelegg, og de sju som i utgangspunktet mistet førerkortet, får redusert størrelsen på foreleggene.

– Jeg snakket nylig med én av disse det gjaldt. Han hadde fått en bot på 7.200 kroner, men slipper nå unna med 3.600 kroner. Han var glad for å ha penger til gode, ler Bjerkem.

– Må overholdes

Men selv om politiet var gavmilde denne gangen, forteller Bjerkem at bilistene ikke kan forvente seg slik i tiden framover.

– Trafikkskiltene må overholdes. Men jeg må jo innrømme at denne hendelsen var veldig spesiell, avslutter Sigbjørn Bjerkem.

Flere bil og motorsaker fra baldet.no finner du her:

Les også: Dette er bilen som nekter å dø