Mystiske startproblemer har rammet Renault eier   og verkstedet finner ikke ut av det... Illustrasjonsbilde.  (Foto: Renault)
Mystiske startproblemer har rammet Renault eier og verkstedet finner ikke ut av det... Illustrasjonsbilde. (Foto: Renault)

Hjelp - hvorfor starter ikke bilen min?

Verkstedet finner ikke ut av det - men Broom-Benny har et tips...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Bilen må ha starthjelp! Jeg har en 07 Renault Kangoo varebil 1,4l bensin. Høsten 2011 begynte den å bli tung å starte, den startet som regel først etter noen forsøk.

Jeg trodde første det var batteriet som takket for seg, men alle lys, vifte og radio fungerte som normalt når jeg vred om nøkkelen. .

Det ble vanskeligere når kulda kom og jeg trodde det var derfor den var vanskelig. Etterhvert har jeg hatt bilen hos Renault og de fant ingen feil på dynamoen, batteriet ladet bare litt dårlig. Jeg har kjøpt nytt batteri nå, men den vil fortsatt ikke starte med en gang! Hvis jeg får hjelp med startkabler går det imidlertid bra.

Hva kan det være med bilen min?

Benny svarer:

Heisann!

Jeg tror faktisk kanskje at jeg vet hva som er feilen her. Det at bilen starter greit med startkabler bekrefter teorien min ytterligere. Jeg tror nemlig du har dårlig jording i bilen.

Sjekk minuskabelen fra batteriet. Løsne den og puss og rengjør kontakter - ikke bare på batteriet, men også i motsatt ende.

Du har også en jordkabel som går mellom motor og karosseri og det er nok akkurat i denne kabelen - eller kontaktene til denne - at feilen ofte ligger. Demonter også kontaktene her og puss og rengjør nøye før du setter det hele sammen igjen - gjerne med litt kontaktfett.

Jeg vet at dette på enkelte biler har vært et problem, og kanskje er det så enkelt på din bil også?

En annen kilde til starproblemer på disse har vært startsperren, men ettersom den starter lett med startkabler tror jeg ikke at det er dette som er problemet med ditt eksemplar!

Ønsker deg lykke til!

Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Dette er de 15 beste billigbilene

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: