Marion Artistgalla
Marion Artistgalla

– Litt teit å stå her og gråte

Artisten møtte barn i dyp fattigdom. Nå har hun en drøm om å skaffe faddere til tusen rwandiske barn.

– Reisen med Plan Norge til Rwanda har forandret meg for alltid, sier Marion Ravn og legger til.

– Jeg har møtt fantastiske mennesker og sett nydelig natur. Jeg opplevde veldig sterke ting og så med egne øyne hvor hardt livet kan være.

Møtte foreldreløse barn

På landsbygda i Rwanda ble Marion kjent med en søskenflokk på fire i alderen seks til 16 år. Foreldrene er døde og barna må ta vare på seg selv.

I reportasjen, som sendes i TV2s Artistgalla, får den kjente norske musikeren se hverdagen til de fire barna.

– Det var hjerteskjærende å se hvor lite søsknene hadde. Plans skolematprosjekt i landsbyen er genialt fordi barna får mat, samtidig som de blir motivert til a fullføre skolen, sier Marion.

Tre dager i uka får barna et godt og næringsrikt måltid på skolen. Men Marion håper det kan være mulig å utvide prosjektet så skolebarna får mat hver dag.

Les også: Artister overrasket trøtte trikkepassasjerer

Vil ha hjelp av det norske folk

Selv er hun blitt fadder for alle de fire barna. I tillegg vil hun ha med seg det norske folk på å skaffe tusen nye faddere i Bugesera i Rwanda.

– Ideen kom på veien hjem til Norge. Tenk om vi klarer å skaffe tusen faddere til dette området i Rwanda. Det ville gjøre en gedigen forskjell! sier artisten, som er glad for å kunne bidra under Artistgallaen.

Det er ikke første gang Marion Ravn stiller opp for Plan: I 1996, bare 12 år gammel, sang hun på den aller første Artistgallaen til TV2.

Du får vite mer om Marion Ravns sterke engasjement under Artistgalla på TV 2 i kveld klokken 21:40.

Les alt om TV 2s Artistgalla på arrangementets egen nettside.