Petter Northug jr. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
Petter Northug jr. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

Northug kan rekke verdenscupavslutningen

Petter Northug bestemmer seg tirsdag for om han skal gå den klassiske verdenscupsprinten i Stockholm onsdag og avslutningen i Falun til helgen.

En skjebnetest mandag avgjør om Petter Northug stiller i langrennløpernes sesongavslutning i Sverige kommende helg. Det skriver Expressen.se.

Ifølge trener Trond Nystad er det 50/50 om han stiller til start i løpet av løpene som gjenstår.

Tidligere har det vært spekulert i om sesongen er over for Northug jr, som en følge av mageproblemene som har holdt langrennssportens store stjerne unna både Vasaloppet og verdenscupen i Holmenkollen.

– Nei, det er ikke fare for det. Slik vi ser det nå, har vi håp om at han går på ski igjen til neste helg når verdenscupen forflytter seg til avslutningen i Falun, sa landslagssjef Vidar Løfshus til tv2.no i forrige uke.

Les også: Syk Northug må droppe Kollen

Northugs trener sier til den svenske avisen at magen hans er blitt bedre, men at skiesset fortsatt får problemer under trening.

– Han skal prøve å trene en gang mandag, og så tar vi en beslutning om han skal stille eller ikke, sier Trond Nystad.

Sprinten i Stockholm onsdag spøker det nok for uansett, men å rekke fellesstarten med påfølgende jaktstart i Falun i helgen virker ikke umulig for trønderen.

– I og med at det ikke er noe uttak på grunn av at de 50 beste på verdenscuplisten får gå finalen, så behøver ikke Petter ta noen avgjørelse før tirsdag, sier Northugs medierådgiver Otto Ulseth til NTB.

Northug ble rammet av et mageonde på høydesamling i oppkjøringen til Vasaloppet. Han valgte å avbryte høydeoppholdet og stå over Vasaloppet. Han gikk heller ikke femmila i Holmenkollen denne helgen.

– Det ser ganske bra ut nå, så spørsmålet blir vel heller om det er lurt å konkurrere eller ikke, mener Ulseth. Den endelige beskjeden om hva som skjer kommer i alle fall ikke før tirsdag.

Les også: Northug testet seg mot 16-åringer

Om det ikke blir noe av er sesongen over for Northug, og han kan ta en noe lenger ferie enn vanlig.