Bjørn Ferry og Fredrik Lindström (Foto: Matthias Schrader/Ap)
Bjørn Ferry og Fredrik Lindström (Foto: Matthias Schrader/Ap)

Ferrys beskjed til den tyske borgermesteren etter sølvet: – Kyss meg i ræven, jeg forstår deg ikke

Björn Ferry fikk tyske journalister til å vri seg av latter.

Ruhpolding (TV 2 Sporten): Björn Ferry er ikke bare en meget god skiskytter. Svensken er kjent for å være en av de morsomte utøverne i sirkuset, og i forkant av blomsterseremonien klarte ikke Ferry å dy seg da han snakket med Ruhpoldings borgermester Claus Pichler.

– Leckst mi am Arsch, I versteh' di net (Kyss meg i ræven, jeg forstår deg ikke), sa en spøkefull Ferry til Pichler.

De tyske journalistene var tydelig imponert av Ferrys bairiske aksent. Men Ferry stoppet ikke der.

– Meine Haxn tun weh (Jeg har vondt i beina mine), fortsatte svensken.

Pichler tok Ferrys spøk med godt humør. Ferry innrømmer at han har et begrenset ordforråd på bairisk - et språk som kan være vanskelig å forstå selv for tyskere.

– Jeg kan ikke så mange ord. Det er jo et helt annet språk, humrer Ferry.

LES: Fourcade er kongen av Ruhpolding

Etter blomsterseremonien viste Ferry at han også har en rockestjerne i magen. Svensken grep mikrofonen og fikk 28 000 tyskere til å synge med på «Fader Jakob».

– Ubehagelig som faen
Ut fra siste skyting ledet Ferry 15-kilometeren. Langt raskere Martin Fourcade gikk ut bare to sekunder bak Ferry. Den siste sløyfen var smertefull, forteller Ferry.

– Dette var noe av det verste jeg har opplevd. Jeg hadde forferdelig vondt i kroppen. Iblant kan det føles slik, som da jeg i sommer lå bak Magnus Jonsson på trening. Jeg kjente at det kokte i ræven. Det er ubehagelig som faen. Det gjør fysisk vondt, sier Ferry.

Mener Fourcade kan hamle opp med Northug
Han prøvde å henge på Fourcade så lenge som mulig, men da franskmannen satte inn nådestøtet var han sjanseløs. Ferry mener at Fourcade er så god i sporet at han bør vurdere å bli langrennsløper.

– På en individuell 15 kilometer tror jeg defintivt at Fourcade kunne slått Northug. Han var jo over ett minutt foran Emil. Han har ikke den samme spurten som Northug, men jeg tror han kunne gjort det kjempebra.

– Du slo Fourcade i Ruhpolding i fjor?

– Men den dagen var jeg Hulken, gliser Ferry.