Wayne Rooney (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)
Wayne Rooney (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)

Manchester United til topps etter Rooney-dobbel

Da Manchester City sviktet i Wales, utnyttet United muligheten til å gå forbi.

Manchester United - West Bromwich 2-0

Det var ikke mange smil å se på Old Trafford etter Europaliga-møtet med Athletic Bilbao torsdag. Stemningen var mildt sagt en helt annen etter 2-0-seieren mot West Bromwich.

Se kampsammendrag i videovinduet over!

Nå leder nemlig Sir Alex Fergusons menn Premier League igjen.

– Jeg er glad for at vi at vi leder serien. Vi lå tidligere sju bak City og nå er vi ett poeng foran, sa Ferguson etter kampen, og han la ikke skjul på at dette var en stor prestasjon av laget som har vært mye preget av skader.

Frekk styring
WBA startet småfriskt på Old Trafford. Keith Andrews burde sendt bortelaget i ledelsen, men sendte det perfekte innlegget til Liam Ridgewell til side for mål.

United tok gradvis mer over og viste mye bedre spill enn i det ydmykende 2-3-tapet for Athletic Bilbao tidligere i uken.

Spesielt Ashley Young var et uromoment på venstrekanten. 26-åringen var innblandet i det meste de rødkledde skapte, uten at det resulterte i scoring.

Les også: Bendtner senket Liverpool på Stadium of Light

Samtidig virket det bare som et tidsspørsmål før United skulle score. Og ti minutter før pause lå ballen i nettet.

Javier Hernandez kuttet inn fra kanten og sendte i vei et skudd. Inne foran mål strakte Wayne Rooney frem en tå og styrte ballen forbi en sjanseløs Ben Foster.

Rooney til 20 i stil
I andreomgang var det totalt United-dominans. Hernandez hamret ballen i stolpen og Danny Welbeck bommet på åpent mål, men United-scoringen skulle komme tidsnok.

Etter at svenske Jonas Olsson ble utvist fortsatte nemlig United å trykke på. Til slutt klarte ikke WBA å holde unna lenger. Ashley Young ble lagt i bakken av Keith Andrews og fikk straffespark.

Wayne Rooney hadde ingen problemer med å score sitt andre for dagen og 20. totalt i Premier League denne sesongen.

Og jubelen på Old Trafford nådde nok uante høyder da de fikk høre siste nytt fra Wales. Borte mot Swansea tapte nemlig byrival Manchester City 0-1. Det betyr tabelltopp på Manchester United, ett poeng foran.