Volker Finke (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Volker Finke (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Solbakken-sjef ferdig i Köln

Den mektige sportsdirektørens Volker Finkes tid i FC Köln er over.

Volker Finke er ferdig som sportsdirektør i FC Köln. Det bekrefter klubben i en pressemelding på sin hjemmeside.

«På grunn av uoverenstemmelser har begge sider lørdag kveld, 10. mars 2012, blitt enige om å skille lag med umiddelbar virkning.», står det i meldingen.

Laget hadde såvidt spilt ferdig den meget viktige hjemmekampen mot Hertha Berlin før beskjeden kom. Trener Ståle Solbakken jublet vilt for 1-0-seier, og smilet forsvant nok ikke da han fikk høre nyheten fra klubben.

Se målene: Köln vant da Podolski fikk rødt

Forholdet mellom Solbakken og Finke har ifølge tyske medier vært iskaldt de siste månedene. Sportsdirektøren var mannen som hentet Solbakken til Köln, men de to skal etter hvert ha blitt så uenige om klubbdriften at de knapt snakket sammen.

Konflikten skal også ha splittet spillergruppen. Men etter å ha sparket Finke tyder det meste på at Solbakken har tillit inntil videre.

– Ståle Solbakken har full tillit hos klubbledelsen og aksjonærene. Det har vi fortalt ham gjentatte ganger de siste månedene, sa Köln-direktør Claus Horstmann for snaut to uker siden.

Les også: Solbakken snakker ut om kaosuken i Köln

I begynnelsen av februar ble Solbakken konfrontert med ryktene om at han var på kant med Finke. Det ønsket ikke nordmannen å uttale seg om.

– Nei, det kjenner jeg ikke til. Det vil jeg ikke si noe om, annet enn at vi har et profesjonelt forhold og at jeg håper vi begge vil kjempe videre for klubben.